|

Trabzonspor'da 2. Hami dönemi

Takımı geçici olarak Sadi Tekelioğlu'na emanet eden, Lucescu'dan olumsuz yanıt alan Trabzonspor, Hami Mandıralı'ya teklif götürdü. Dün Trabzon'a giden genç teknik adam, Başkan Usta ile görüştü; anlaşma sağlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:06 - 21/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor'da Hami Mandıralı dönemi yeniden başlıyor. Bordo-mavili ekipte daha önce teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın yardımcılığını yapan ve Akçay'ın istifasının ardından bir süre teknik direktörlük görevine getirilen Hami Mandıralı, Trabzonspor'un yeni hocası oldu. Takımın başına geçmek için dün Trabzon'a giden, Başkan Muharrem Usta ile görüşen 47 yaşındaki teknik adam, Usta ile el sıkıştı ve ikinci Hami dönemi başlamış oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Vahid Halilhodzic'in göreve getirilmesi ile Trabzonspor'dan gönderilen Hami Mandıralı, Mustafa Akçay'dan Trabzonspor'u ligde puan sıralamasında 8. sırada devralmış; takımı sezon sonunda 4. sıraya taşıyıp Avrupa kupalarına katılmasını sağlamıştı.



BAŞKAN USTA DAVET ETTİ! BENİM TARAFIMDAN BİR SIKINTI YOK


Dün kızıyla birlikte Trabzon'a giden Hami Mandıralı, havalimanında yaptığı açıklamada “Başkan Muharrem Usta beni davet etti. Konuşacağız. Benim tarafımdan bir sıkıntı yok. Onu zaten her zaman biliyorsunuz" ifadelerini kullandı. Akşam saatlerinde Trabzon'da olan Başkan Muharrem Usta da, Trabzonspor Medical Park Erkek Basketbol Takımı'nın Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmayı izledikten sonra Hami Mandıralı ile bir araya geldi.



GÖREVE BEŞİKTAŞ MAÇIYLA BAŞLIYOR


İlk önce yönetimle bir toplantı yapan Başkan Muharrem Usta, ardından Hami Mandıralı'yla görüştü. Hami'ye teknik direktörlük teklifinde bulunan Usta, genç teknik adamla her konuda anlaşma sağladı. Trabzonspor, Mandıralı'yı bugün resmen açıklayacak. Genç teknik adam, Beşiktaş derbisinde Trabzonspor'un başında sahada yer alacak.



Hami'nin gelmesine sevindim


Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, A takımla dün son maçın ardından yaptığı açıklamada Beşiktaş derbisinde takımın başında olmayacağını, Hami Mandıralı'nın gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Yönetiminin görüşmek için Hami'yi çağırdığından haberi olduğunu kaydeden Tekelioğlu, "Kulüpten kovulmadım. Ben istifa ettim. Zaten hoca bulununca istifa edeceğimi yönetime bildirmiştim" dedi. Tekelioğlu, altyapıdaki görevine geri dönecek.



İlk döneminde ligde 14 maç yönetti


Trabzonspor'da 2013-2014 sezonunda bitime 14 hafta kala Mustafa Akçay'ın yerine göreve gelen Hami Mandıralı, 6 galibiyet, 6 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. 47 yaşındaki teknik adam, Trabzonspor'un ardından geçtiğimiz sezon Antalyaspor'u çalıştırdı.



Tekelioğlu'na veda selfiesi


Nazilli maçı sonrası Trabzonsporlu futbolcular, toplu fotoğraf çektirerek son maçına çıkan hocaları Sadi Tekelioğlu'na veda etti. Yusuf Erdoğan, bu kareyi sosyal medyada "Her şey için çok teşekkürler. Koca yürekli adam" notuyla paylaştı.






#Trabzonspor
#Muharrem Usta
#Hami Mandıralı
#Sadi Tekelioğlu
8 yıl önce