|

Yanal'ın kredisi tükendi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Alanyaspor karşısında alınan 3-0'dan 4-3'lük tarihi mağlubiyetin ardından kredisini tüketti. Şampiyonluk parolasıyla çıktığı sezonda geride kalan 6 haftada sadece 8 puan toplayan bordo-mavili takımın yönetimi, Yanal'ın istifa konusunda ortak bir fikir sunarken, taraftarlar ise hem tribünden hem de sosyal medyadan ''Yanal istifa' tezahüratı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2017 Sunday
Güncelleme: 02:42 - 24/09/2017 Sunday
Yeni Şafak
Bordo-mavililerin teknik direktörü, kaybedilen Alanyaspor yenilgisi sonrasında hedef isim oldu
Bordo-mavililerin teknik direktörü, kaybedilen Alanyaspor yenilgisi sonrasında hedef isim oldu

Süper Lig'de yeni sezona kadrosuna kattığı yıldız futbolcularla birlikte 50. yılda şampiyonluk parolasıyla giren Trabzonspor'da alınan Alanyaspor mağlubiyeti sabırları taşırdı. Geride kalan 6 haftada 8 puan toplayabilen ve Alanya karşısında ikinci yarıda oynattığı futbolla eleştirilerin hedefi olan bordo-mavililerin teknik direktörü Ersun Yanal kredisini tüketti. Fenerbahçe, Göztepe ve Medipol Başakşehir maçlarında öne geçmesine rağmen sadece 2 puan çıkarabilen ve son olarak da Alanyaspor’a sahasında mağlup olan Karadeniz ekibinde teknik ekip, oyun sistemi ve futbolcu seçimlerinin yanı sıra maç içinde yapılan yanlış değişikliklerle eleştirilerin merkezinde yer aldı. Maç sonunda toplanan Trabzonspor yönetimi, Ersun Yanal'ın istifa etmesi, aksi takdirde görevine son verilmesi konusunda başkan Muharrem Usta'ya ortak bir fikir sundu. Öte yandan bordo-mavililer, resmi internet sitesinde Ersun Yanal'ın maç sonrası yaptığı açıklamalara yer vermeyerek teknik adama karşı tavrını ortaya koydu. Yanal'ın alınan mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamalarda rahat tavırlar sergilemesi üzerine bordo-mavili taraftar da hem tribünde hem de mücadele sonrası sosyal medya hesaplarından yaptıkları ağır eleştirilerle teknik ekibin istifa etmesi gerektiğini ifade ettiler.

4 STOPERDEN 1'İ SAHADA!

Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal, 6 haftada savunma kurgusunu oluşturamadı. Yaşanan sakatlıkların etkisiyle ilk haftalarda defans hattında sürekli arayış içinde olan teknik adam, daha sonradan tedavisi biten futbolcular ve takıma yeni katılan Hubocan'a rağmen savunma hattını kuramadı. Geri dörtlünün sağında Pereira’yı solunda ise Mas’a görev veren Yanal, stoper bölgesinde ise istikrar bir türlü yakalanamadı. Sezona 2-1’lik Konyaspor galibiyetiyle başlayan bordo-mavililerin savunmasında Uğur ve Durica görev yaptı. 2-2 biten Fenerbahçe maçı ve 3-2 kaybedilen Göztepe karşılaşmasında da aynı ikiliye görev veren Yanal, 3-1 kazandıkları Gençlerbirliği mücadelesinde Uğur ve Mustafa Akbaş’ı stoper bölgesinde denedi. 2-2 beraberlikle sonuçlanan Başakşehir maçında ise Okay ve Mustafa bu bölgede oynarken, önceki akşam oynanan ve 4-3 kaybedilen Alanyaspor maçında da Okay ve Durica ikilisi stoper bölgesinde ter döktü. Bordo-mavililier, bu değişken defans düzeninde kalesinde 13 gol gören Trabzonspor, ligde oynadığı 6 maçın tamamında gol yedi. Bordo-mavili takım, evinde oynadığı 3 maçta 6 gol yerken, deplasmanda ise ağlarında 7 gol gördü.

KABUS GECESİ

Trabzonspor'un Alanyaspor'a yenilmesinin ardından, Trabzon yerel basını Ersun Yanal'ı sert bir dille eleştirdi. Gazeteler, ''Defol Git Ersun! ve 50. yıl rezilliği'' gibi başlıklarla teknik adamın istifa etmesi gerektiğini belirttiler.



Trabzonspor’un, sahasında Aytemiz Alanyaspor karşısında aldığı tarihi yenilginin yankıları sürüyor. Trabzon yerel basını, mağlubiyetin baş sorumlusu olarak gösterdikleri Ersun Yanal'ı sert bir dille eleştirerek istifa etmesi gerektiğini belirtti. Karadeniz gazetesi, başlığında ’Yazıklar olsun bunu da gördük’ ifadelerini kullanırken, spor sayfasında ise, ’50. yıl rezilliği’ manşetini attı.


Günebakış Gazetesi ise alınan farklı yenilgiyi, ’Yazıklar olsun’ başlığı ile öne çıkardı. Spor sayfasında yenilgiyle alakalı olarak, ’Rezalet’ başlığını attı. Trabzon'un yerel gazetelerinden Taka ise ana sayfasından Ersun Yanal’ı istifaya davet etti. Gazete, ’Trabzonspor’la oynamana daha fazla tahammül edemeyiz. Defol Git Ersun’ başlığını atarken, spor bölümünde ise ’Ersun anca gidersun’ sözlerine yer verdi.


Son Nokta Gazetesi de ana sayfasından okuyucuları ile 'Kabus Gecesi’ başlığını paylaştı.

#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#Alanyaspor
7 years ago
default-profile-img