|

Google ve Levi’s ortak yapımı akıllı ceket satışa çıkıyor

Ünlü arama motoru Google ve Amerikan giyim şirketi Levi’s işbirliğiyle üretilen giyilebilir teknoloji ürünü akıllı ceket Commuter x Jacquard hakkında yeni bilgilere ulaşıldı. Tarzından ödün vermek istemeyen teknoloji meraklıları için üretilen ceketin satış tarihi ve fiyatı belli oldu.

Yeni Şafak
12:10 - 14/03/2017 Salı
Güncelleme: 15:38 - 14/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Akıllı ceket Commuter x Jacquard, dokunmaya, sürtünmeye ve elin konumunu algılayabilecek duyarlılıkta bir kumaşla üretilecek.
Akıllı ceket Commuter x Jacquard, dokunmaya, sürtünmeye ve elin konumunu algılayabilecek duyarlılıkta bir kumaşla üretilecek.

Yaklaşık iki yıl önce Google ve Levi's, giyilebilir teknoloji ürünleriyle ilgili beraber çalışma karar almışlardı. Geçtiğimiz mayıs ayında bu ortaklığın ilk meyvesi olan “akıllı ceket" Commuter x Jacquard, bisiklet sürerken akıllı telefon kullanmayı kolaylaştırma temasıyla tanıtılmıştı.






Levi's'ın, Commuter Trucker Jacket modeli üzerinden gidilen proje, teknoloji ile modanın gücünü birleştirerek Commuter x Jacquard halini aldı ve karşımıza fütüristik bir kot ceket olarak çıktı.



Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Google I/O geliştirici konferansında ilk kez tanıtılan cekette Google ATAP'ın giyilebilir teknolojisi Jacquard kullanılmış. Kaydırma hareketlerine duyarlı kumaşı ve iletken iplikleri sayesinde akıllı ceket, bilek kısmında yer alan aparatlarla akıllı telefonunuzu yönetmeye imkan tanıyor.






Kolundaki özel aparat sayesinde hareketleri algılayabilen ceket, bluetooth üzerinden akıllı telefonunuza bağlanıyor ve kullanıcılara çağrılara cevap verme, müzik değiştirme, yol tarifi alma gibi imkanlar sunuyor. Ayrıca hareketler tanımlandığında, hangi hareketin ne yapacağı da ayarlanabiliyor.






Akıllı bir ceket olmasına rağmen, kolundaki özel aparat çıkarıldığında yıkanabilen Commuter x Jacquard, USB ile şarj olacak ve iki günlük batarya ömrüne sahip olacak.



Önümüzdeki sonbaharda satışa çıkacak olan akıllı ceket, 350 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.




#Levi's
#Google
7 yıl önce