|

Twitter dolandırıcılığa sponsor oldu

Sosyal medya platformu Twitter yine bir skandalla gündeme geldi. Kuveyt Türk bankasının internet şubesinin görselini kullanan bilgisayar korsanları, şifreleri ele geçirmek için açtıkları sahte web sitesinin reklamını Twitter’da yayınladı. Twitter da reklamı kabul edip, sponsorlu etiketi ile yayına aldı. Çok sayıda kullanıcı Twitter’ın onayladığı linke tıklayarak korsanların sitesine giriş yaptı.

Mustafa Kalkan
15:26 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:04 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Twitter'ın dünya genelinde 330 milyon kullanıcısı var.
Twitter'ın dünya genelinde 330 milyon kullanıcısı var.

Twitter gibi dev sosyal medya platformlarının yüksek güvenlik önlemleri olması gerekiyor. Kötü niyetli kişi veya kişiler tarafından oluşturulan reklamların arka planı kontrol edilmesi oldukça önemli. Bir bilgisayar korsanı tarafından verilen ilanda, Kuveyt Türk bankasının görselleri kullanılarak oluşturulan reklam, hesap bilgilerinizi ele geçiriyor.

  • Bir Twitter kullanıcısı tarafından fark edilen olay şu şekilde tasarlanmış: Twitter’da karşılaşılan reklamda 10 şanslı kişiye lüks otomobil ve 100 kişiye iPhone X verileceği yazıyor. Eğer linke tıklarsanız Kuveyt Türk internet şubesinin görsel olarak benzeri bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Bu ekrana şifrenizi girerseniz bilgisayar korsanları hesaplarınızı ele geçiriyor. Şifremi unuttum seçeneğini tıklarsanız da sayfa hata veriyor.


Bu tür olayların engellenmesi veya kontrol edilmesi tamamen reklam alan kurum olan Twitter’ın sorumluluğunda olmalı. Bu şekilde sahtekarlıkların önüne geçilmesi için linkleri kontrol etmenizi ve eğer şüphelendiğiniz bir durum varsa bankanızla irtibata geçmenizi öneriyoruz.

#Twitter
#sosyal medya
#bilgisayar korsanı
6 yıl önce