|

Yeni Ranger'a Mustang motoru

Ford’un yeni arazi canavarı Ranger, 10 ileri otomatik vites ve 2.3 litrelik EcoBoost motor ile tanıtıldı. Marka, birçok pazarda Ranger modelinin satışını devam ettirse de Amerika’ya 2018 modeliyle dönüş yaptı.

Yeni Şafak
13:16 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:25 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ford Ranger, Mustang'de bulunan EcoBoost motor ile satışa sunulacak.
Ford Ranger, Mustang'de bulunan EcoBoost motor ile satışa sunulacak.

Ford yeni Ranger’ı "şehir hayatı ile hafta sonlarında maceracı aktiviteleri birleştirenler" için tasarladığını söylüyor. Ford’un yatay ızgarası ve çamurluk üstü hava kanalları ile karakterini belli ediyor. Araç SuperCab(yarım arka kapılı) ve SuperCrew(dört kapılı) olmak üzere iki farklı tasarımla satılacak.

  • Kaputun altında Focus RS ve Mustang modellerinde kullanılan 2.3 litrelik, sıralı dört silindire sahip EcoBoost motor bulunuyor. Turbo benzinli motor, Mustang’de 310 beygir güç, 475 Nm tork üretiyor ancak pick-up için herhangi bir rakam belirtilmedi.

  • Ranger, arkadan çekişli ve dört çeker olarak sunulacak. FX2 ve FX4 dahil tüm versiyonlarında Dana Trac-Lok marka diferansiyel ve elektronik arka diferansiyel kilidi standart olarak yer alacak. FX4-Off Road isimli pakette isminden de anlaşılacağı gibi macera için en uygun seçenek olacak. Off-road’a özel amortisör, lastik, çeklik koruma plakaları ve arazi yönetim sistemleri sunulacak.

5 kişiye oturma imkânı sunan Ranger'da SYNC 3 sistemini içeren 8" boyutlu bilgi eğlence sistemi opsiyon olarak sunulacak. Ekstra ücrete tabi diğer donanımlar arasında 4G LTE internet bağlantısı, 115 Volt güç çıkışları, Bang & Olufsen müzik sistmei, navigasyon ve LED ön/arka farlar yer alıyor.

Yeni Ranger XL, XLT ve Lariat donanım paketleriyle sunulacak. Pick-up'larında farklılık isteyen müşteriler ise Chrome ve Sport adlı görsel paketler arasından seçim yapabilecek.

Aracın fiyat ve performans verileri, çekme kapasitesi, yakıt verimliliği gibi bilgiler önümüzdeki aylarda açıklanacak.





#Ford
#Raptor
#Arazi
#Pikap
6 yıl önce