Düzce’de TOKİ sevinci: Yeni evlerin kapısı açıldı

Kaan Saraçoğlu
Kaan Saraçoğlu
13:184/11/2025, Salı
Diğer

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından TOKİ’nin “İlk Evim” projesi kapsamında Düzce’nin Kirazlı Mahallesi’nde ev sahibi olan ailelerin görüntülerini paylaştı. Bakan Kurum paylaşımında, “Ayşe abla, Hasan ağabey, Hiranur kardeşimiz… TOKİ ile yuva sahibi olan 1 milyon 740 bin vatandaşımızdan sadece birkaçı. Yeni 500 bin sosyal konutumuz da sizleri bekliyor.” sözlerine yer verdi. Paylaşılan videoda, başvuruyu son gün yaptığını söyleyen iki çocuk annesi Hiranur Kınay, “Hamileyken haber geldi, sanki bebeğime ev çıktı” diyerek mutluluğunu paylaştı. Bir diğer hak sahibi Hasan Gür ise “Hayaldi, nasip oldu. Çocuklar ‘Baba senin şansın vardır’ dedi, haklı çıktılar.” ifadelerini kullandı. TOKİ’nin bölgede okul, cami, park ve sosyal donatı alanlarıyla adeta küçük bir yaşam kasabası kurduğu vurgulandı. Türkiye genelinde bugüne kadar 1 milyon 740 bin sosyal konut teslim edilirken, yıl sonuna kadar 500 bin yeni konut için de çalışmalar sürecek.



TOKİ 500 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK, BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sosyal konut hamlesi olan TOKİ 500 bin sosyal konut projesi için beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Proje kapsamında başvurular 10 Kasım tarihinde başlayacak


TOKİ SOSYAL KONUTLAR HANGİ İL VE İLÇELERDE OLACAK?

81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği proje kapsamında İstanbul’da TOKİ eliyle ilk kez kiralık sosyal konut uygulaması da hayata geçirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 bin sosyal konutun 81 ile dağılımını harita ile gösterdi ve şu ifadeleri kullandı; "86 milyon nüfusumuza göre 81 ilde 500 bin sosyal konutun dağılımını yaptık. Gelen talepleri ve genel ihtiyaçları dinledik değerlendirdik. İstanbul'da 100 bin konut yapıyoruz. Buna ilave yine İstanbul'da 15 bin kiralık konut yapıyoruz. Ankara, 30823 sayısıyla en fazla konut yaptığımız ikinci ilimiz olacak.


TOKİ 500 BİN SOSYAL KONUT FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Konutlar, 1+1 (55 m²), 2+1 (65 m²) ve 2+1 (80 m²) tiplerinde olacak ve satış fiyatları bölgeye göre değişiklik gösteriyor.

#TOKİ
#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Murat Kurum
#Düzce