Galibiyet güzel dertler aynı

00:0011/01/2010, Pazartesi
G: 3/09/2019, Salı
Osman Tanburacı

Üç farklı net galibiyet etkin futbol demek ama Galatasaray''da aynı dertler devam ediyor.Ayhan başta olmak üzere, Mustafa Sarp, Barış ve ötekiler çok top kaybediyor.Rakip Orduspor güçsüz olmasına rağmen orta sahayı kolay geçip Galatasaray savunmasının üzerine dikine gidebiliyor.Savunma geriye tortu gibi çöküp iyi kapanıyor ve rakibin son paslarında araya girip tehlikeyi kesiyor. Rakip becerili olsa Galatasaray''ın bu savunmasını bire birde adam eksilterek kolay geçer.Yani; Galatasaray üç golle galip

Üç farklı net galibiyet etkin futbol demek ama Galatasaray''da aynı dertler devam ediyor.

Ayhan başta olmak üzere, Mustafa Sarp, Barış ve ötekiler çok top kaybediyor.

Rakip Orduspor güçsüz olmasına rağmen orta sahayı kolay geçip Galatasaray savunmasının üzerine dikine gidebiliyor.

Savunma geriye tortu gibi çöküp iyi kapanıyor ve rakibin son paslarında araya girip tehlikeyi kesiyor. Rakip becerili olsa Galatasaray''ın bu savunmasını bire birde adam eksilterek kolay geçer.

Yani; Galatasaray üç golle galip ama ortaya koyduğu futbol eğlencelik, çünkü rakip daha 5. dakikada futbol cahili Erol''un atılmasıyla 10 kişi kalmış Bank Asya''dan Orduspor.

Beğendiklerim de var;

Tek bacaklı Caner…

Oyunu sevk ve idare eden ikili; Arda ve Kewell…

Kalede ilk kez oynayan ve eline top değmeyen Ufuk… Sadece iki topta görevini yaptı.

Rijkaard hala arayış içinde

Kewell çıktı Nonda girdi iki de gol attı. Demek Galatasaray''da Baroş gelene kadar onun yerine Kewell ve Nonda oynayacak.

Savunmada emektar Emre yoksa belli ki Mehmet Topal olacak… Müzmin sakat Linderoth da belli ki sağlam yedek! Transfer bekleyen taraftar da sanırım daha çok bekleyecek.

Galatasaray''da tempo çok düşük. Zayıf rakip karşısındaki maç ölçü olmaz ama... Durum yelpaze ferahlığı kadar… Keita, Elano, Baroş''un katılımı Galatasaray''a hızlı düşünce ve tempo kazandırır. Caner''in savunmadan çok orta alanın solunda denenmesinde fayda var. Güzel işler yapıyor. İki golde de payı var. Galatasaray''ın üç golü de seyri güzel usta işi gollerdi.

Dikkat çeken bir başka nokta da böylesi bir idman maçında bile Ayhan, Caner ve Arda''nın sarı kart görmesidir. Yakışıksız.

Arda''nın kulağına bir ağabey nasihati fıslayayım; işine bak, rakiple dalaşma, hakemle konuşma… Bunu kaptan olduğun için söylemiyorum. İyi oyuncu lafa gerek duymaz, futbolunu oynar! Büyüksen büyük gibi ol!