|

Oruç açarken, iftar saatinde edilecek iftar duası okunuşu ve anlamı

Ramazan ayının gelmesi ile Ramazan'a ilişkin dualar ve ibadetler yoğun olarak araştırılmaya başlandı. 11 Mart'ta başlayan Ramazan ayı 9 Nisan'da sona erecek. İftar saatinde iftar duası okumak isteyenler için oruç açma duası, iftar duası, iftar saatinde yapılacak dua merak edilmektedir. İşte iftar duası okunuşu ve anlamı içeriğimizde.

16:09 - 22/03/2024 Cuma
Güncelleme: 16:10 - 22/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
İftar duası
İftar duası

Ramazan ayında iftar sofralarında edilen duaların önemi büyüktür. İftar sofralarında dualar edilerek Ramazan'ın bereketi ve feyzinden yararlanılmakta. Oruç açarken hangi dualar okunur? İftar sofrasında okunacak iftar duası içeriğimizde.

İFTAR DUASI OKUNUŞU VE ANLAMI

Ramazan ayında iftardan sonra veya iftardan önce edilen dualar mevcut. İftar duaları nelerdir vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İftar dualarını okumak isteyen vatandaşlar, İftar duası 2024: Ramazan ayında okunacak İftar duaları nelerdir? Türkçe iftar duası, Arapça iftar duası ve meali nedir? İşte iftar duası...

İFTAR DUASI OKUNUŞU

  • "Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İFTAR DUASI ANLAMI

  • "Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

ORUÇ AÇARKEN YAPILACAK DUALAR

Herkesin dilediği şekilde dua etmesi ve şükrünü dile getirmesi mümkün olup Hz. Peygamber’den iftarla ilgili şu dua örnekleri nakledilmiştir:

اللهمّ لك صمت وعلى رزقك أفطرت

“Allahım! Senin rızân için oruç tuttum, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım” (Ebû Dâvûd,

This is a modal window.Video oynatılamadı, ağ ya da sunucu hatası veya belirtilen format desteklenmiyor.

“Ṣavm”, 22); اللهمّ لك صمنا وعلى رزقك أفطرنا فتقبّل منّا إنّك أنت السميع العليم

“Allahım! Senin rızân için oruç tuttuk, senin verdiğin rızıkla orucumuzu açtık, bizden kabul buyur; çünkü sen her şeyi işiten ve bilensin” (Dârekutnî, II, 185; ayrıca bk. Şevkânî, IV, 247).

#iftar duası
#iftar duası okunuşu
#iftar duası nasıl okunur
#iftar sofrası duası
#iftar açarken okunacak dua
#oruç açma duası
#oruç açarken okunacak dua
1 ay önce