|

Karayel: Kayseri gözde şehir olacak

AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya ile Vali Mevlüt Bilici, Kayseri'de yapımı süren yatırımları yerinde inceledi. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, "Kayseri Türkiye'nin en iyi illeri arasında olacak" dedi.

İha
00:00 - 22/06/2010 Salı
Güncelleme: 16:45 - 22/06/2010 Salı
Yeni Şafak
Karayel: Kayseri gözde şehir olacak
Karayel: Kayseri gözde şehir olacak

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya ile Vali Mevlüt Bilici, Kayseri'de yapımı süren yatırımları yerinde inceledi.Önce Serbest Bölge ardından da Lojistik Köy'e uğrayan milletvekilleri burada TCDD İşletme Müdürü Selahattin Sarıkaya'dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Lojistik Köy hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, “Lojistik Köy'e çok önem veriyoruz. Kayseri'nin yükünü alacak bir proje. Bu proje Kayseri ile birlikte Türkiye'nin 7 ilinde gerçekleştiriliyor” dedi. Lojistik Köy'ün Kayseri'nin bütün yükünü indireceği ve bindireceği yer olacağını ifade eden Karayel, “Sosyal donatıların yapılması ve barınma yerlerinin yanında lokantaların da yapılması ile birlikte Lojistik Köy, Kayseri'nin yüz akı olacak. Bu proje ile Kayseri gürültü ve görüntü kirliliğinden kurtulmuş olacak” diye konuştu.


'KAYSERİ GÖZDE ŞEHİR OLACAK'


Karayel, çalışmaların iki ay içinde tamamlanacağını ve Lojistik Köy'ün Serbest Bölge ile Organize Sanayi Bölgesi'ne hizmet vereceğini bildirdi.Kayseri'de gerçekleştirilen diğer çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Yaşar Karayel, “Devlet Demir Yolları'nın şehir içindeki raylarını taşıması ile birlikte yeni tren garı önümüzdeki yıl hizmete girecek. Yeni adliye sarayının çalışmaları son aşamaya geldi. Şu anda soğutma çalışması ile ilgili projelerin tamamlanması bekleniyor. Bin 400 kişilik yurdun çalışması da bitti, iki ay içinde ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Bu projelerin hayata geçirilmesi ve tamamlanması ile birlikte Kayseri, Orta Anadolu'nun gözde şehri olacak. Kayseri çalışıyor ve gelişiyor.” Diye konuştu.


'EN İYİLERDEN OLACAĞIZ'


Vali Mevlüt Bilici ise, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Kayseri'de büyük bir atılım olacağını belirterek, “Bu bölgeyle ilgili ilçeleri de ilgilendiren büyük sulama projeleri var. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılacak olan Erciyes Master Planı'nın hayata geçirilmesi de önemli. Yapılan tüm bu çalışmalar hizmete girdiği takdirde Kayseri, Türkiye'nin en iyi illeri arasında olacak” dedi. Milletvekilleri ve Vali Mevlüt Bilici, Lojistik Köy'deki incelemelerden sonra Kuzey Çevreyolu ve Kayseri Havaalanı'nda da incelemelerde bulundu.


14 yıl önce