|

Meram-Malta işbirliği ile atıklar geri dönüştürülecek

Atıkların geri dönüşümü için AB'den hibe desteği alan Meram Belediyesi, yabancı ortağı Victoria Gozo Belediyesi ile atıkların kaynağında ayrıştırılıp, geri dönüşümünün sağlanması için eğitim seferberliğine başladı.

Semra Hoyraz
00:00 - 18/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:29 - 18/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Meram-Malta işbirliği ile atıklar geri dönüştürüle
Meram-Malta işbirliği ile atıklar geri dönüştürüle

"Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrışımlı Toplanması ve Geri Dönüşümü" projesiyle Avrupa Birliği'nden hibe kazanan Meram Belediyesi, düzenlenen seminerle projenin uygulama aşamasını başlattı.

Konevi Kültür Merkezi'ndeki eğitim seminerine proje kapsamında pilot bölge seçilen Küçük Kovanağzı Mahallesi Ayşe Sönmez İlköğretim Okulu öğrencileri ve eğitimciler katıldı.

Seminerin başında bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Çevrenin Korunması hibe başlığı altında AB'den kazandıkları hibe projesinde pilot bölge seçilen Küçük Kovanağzı Mahallesi'ndeki öğrencilere yönelik eğitim programlarının başladığını belirterek, "Bu mahallemizdeki vatandaşlarımızın, atıkların kaynağında ayrıştırılması konusunda bilinçlendirmesi için eğitim süreci başlamıştır. Projemizin yabancı ortağı Malta'nın Victoria Gozo Belediyesi olmuştur. AB Projemiz süresince bu belediye ile ortak çalışmalar yürütülecek ve karşılıklı yerinde inceleme ve temaslarda bulunulacaktır." dedi


"ÇOCUKLAR BİZİM ELÇİLERİMİZDİR"

Projenin hayata geçirilmesinde çocukların çok önemli bir rol üstleneceğine dikkat çeken Başkan Tuzcuoğlu, "Onlar bizim elçilerimiz olacaktır. Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve ekonomiye kazandırması konusunda Küçük Kovanağzı Mahalle sakinleri bilinçlendirilecektir. Çevrenin korunması ve temizlikle ilgili örnek bir proje hayata geçmiş olacaktır." diye konuştu.

Proje koordinatörü AB Yerel Yönetimler Uzmanı Recep Kula, AB Hibe programına Meram Belediye Başkanlığı'nın "Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrışımlı Toplanması ve Geri Dönüşümü Adlı Projesi ile katıldığını ve 98 bin euroluk hibe almaya hak kazandığını hatırlattı.


ÖĞRENCİLER KATI ATIKLARI AYRIŞTIRDI

Proje asistanı Kadir Teber de, hibe projesi hakkında kapsamlı bilgi verdi. Teber, bu projenin, Meram Belediyesi'nce uygulamaya başlanan MERKAP'ı tamamlayıcı mahiyette ve yaygınlaştırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrencilere farklı türdeki katı atıkların kaynağında ayrıştırılması konusunda uygulama yaptırıldı.

Proje kapsamında hedef bölge olarak seçilen Küçük Kovanağzı Mahallesinde toplam 200 kişilik mahalle sakini, 100 ev hanımı ve bölgede hizmet veren Ayşe Sönmez İlk öğretim okulu öğrencilerine ambalaj atıklarının ayrışımlı toplanması ve geri dönüşümü konusunda eğitimler verilmeye devam edecek.


16 yıl önce