|

Tebriz, Erzurumlu işadamları için fırsat

İran'ın Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian, Erzurum ziyaretinde, MÜSİAD'a üye işadamlarını Tebriz'e davet etti. Tebriz'de küçük, orta ve büyük ölçekli tam 8 bin 500 fabrika bulunduğunun altını çizen Sadeghian, Tebriz'deki bu durumun, Erzurumlu işadamları için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Hatice Baltacı
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:29 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Tebriz, Erzurumlu işadamları için fırsat
Tebriz, Erzurumlu işadamları için fırsat

Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian, beraberinde Başkanvekili Perviz Koleeini ile Mohammed Mahdi Zadeh Mourtazavi, Samed Hassanzadeh, Saeid Ourandi ve konsolosluk yetkilileriyle birlikte Erzurum'a geldi. MÜSİAD Erzurum Şubesi'nin davetlisi olarak kente gelen Tebrizli heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu Yönetim Kurulu üyeleriyle daha sonra akşam yemeğinde bir araya geldi. MÜSİAD Erzurum Şubesi'nde yapılan durum değerlendirme toplantısında konuşan Başkan A. Mustafa Güvenli, Türkiye ile İran arasında her geçen gün gelişen ilişkilerin memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde Erzurum ve Tebriz arasında ticari bağlar kurulması ve karşılıklı işbirliklerinin oluşturulmasını arzu ettiklerini belirten Güvenli, bu amaç doğrultusunda çeşitli temas ve girişimlerde bulunduklarını hatırlattı.


'TİCARİ HAREKETLİLİK SAĞLAMAK İSTİYORUZ'

Tebriz'e Erzurum bağlantılı uçak seferleri düzenlenmesi yönünde attıkları adımın, Erzurum'un kapılarının sınırlar ötesine açılması istikametindeki en önemli çalışma olduğuna vurgu yapan Güvenli, 'MÜSİAD olarak Erzurum'da sınır ticaretinin önemine her fırsatta vurgu yapıyor, bununla ilgili olarak altyapı noktasında çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Sınır kapılarıyla ilgili olarak attığımız adımlardan olumlu sonuçlar almaya başladık. Yine geçtiğimiz yıl Tebriz'e giderek, Erzurum ve Tebriz arasında kurulmasını arzu ettiğimiz ticari köprü için önemli temaslar gerçekleştirdik. Bu süreci olumlu yönde etkileyecek ve mutlak başarıyı beraberinde getirecek olansa, kuşkusuz Erzurum bağlantılı uçak seferleri olacak. Çünkü Erzurum için Tebriz'de, Tebriz için de Erzurum'da değerlendirilmeyi bekleyen büyük ticari potansiyeller var. Amacımız, bu potansiyelleri harekete geçirmek ve ticari bir hareketlilik meydana getirmektir' diye konuştu.


'ERZURUM'LA BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ'

Aynı zamanda İran ile Türkiye Karma Ticaret Komisyonu Başkanı olan Tebriz Ticaret Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian ise, Erzurum'la Tebriz arasındaki ilişkilerin giderek güçlendiğine işaret ederek, 'Ben inanıyorum ki, Erzurum'la birlikte çok güzel işler yapacağız' dedi. Rahim Sadeghian konuşmasında, işadamlarını Tebriz'e davet etti. MÜSİAD'a üye işadamlarını heyetler halinde Tebriz'e davet eden Sadeghian, bu tür ziyaretlerin ikili görüşmeler ve yeni iş anlaşmaları yapma noktasında büyük faydalar sağlayacağını ifade etti. Sadeghian, Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacminin en az 30 milyar dolar olmasını hedeflediklerinin altını çizdi. Tebriz'de küçük, orta ve büyük ölçekli tam 8 bin 500 fabrika bulunduğunun altını çizen Sadeghian, İran'ın hiçbir kentinin, Tebriz kadar üretime ve ticarete yoğunlaşmadığını dile getirdi. Tebriz'deki bu durumun, Erzurum ve Erzurumlu işadamları için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Sadeghian, 'Serbest bölgemizde yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için 10 yıl boyunca vergi muafiyeti ve çeşitli teşvikler uygulanıyor" diye konuştu. Değerlendirme toplantısının sonunda Sadeghian, Başkan Güvenli'ye nazar ayetleriyle süslenmiş el işi bir tablo hediye ederken, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli de, konuk heyet adına Sadeghian'a MÜSİAD'ın şiltini hediye etti.


12 yıl önce