|

Urumiye-Van arasında uçak seferleri başlıyor

İran Urumiye Shams Turizm Acentesi sahiplerinden Aziz Meliki ve Murtaza Shoja ile Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi sahibi Abdullah Tunçdemir, Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek 16 Haziran'da Urumiye - Van arası uçak seferlerini başlatacaklarını açıkladılar.

Adnan Gül
00:00 - 1/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 17:52 - 1/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Urumiye-Van arasında uçak seferleri başlıyor
Urumiye-Van arasında uçak seferleri başlıyor

Uzun zamandır başlatılması beklenen Urumiye-Van arası uçak seferleri başlıyor. Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden İran Urumiye Shams Turizm Acentesi sahiplerinden Aziz Meliki ve Murtaza Shoja, 16 Haziran'da Van-Urumiye arasında uçak seferlerini başlatacaklarını belirtti. Urumiye - Van arasında başlayacak olan uçak seferleri ile ilgili Karaloğlu'na bilgi veren Murtaza Shoja: “Biz İran İslam Cumhuriyetiyle gerekli anlaşmalarımızı yaptık. Haftada iki gün uçak seferleri düzenleyeceğiz. Çarşamba ve pazar günleri düzenleyeceğimiz uçak seferlerinde İran'dan getirdiğimiz yolcuları, Türkiye'nin diğer illerine ve Avrupa ülkelerine Van üzerinden taşımayı düşünüyoruz. Bizim insanlarımız arasında İstanbul, Ankara, Antalya gibi şehirlerin yanı sıra Van'da da tatil yapmak isteyenler var. Böylece bu insanlarımıza yapacağımız uçak seferleriyle Van'da bu imkânı bulacaklar. Bizler Van ile ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. İleriki tarihlerde yolcu kapasitesi artarsa haftada iki gün olan Van seferlerimizi haftanın yedi gününe çıkartmayı düşünüyoruz. Ayrıca İran Hava Yollarıyla bir yıllık kontrat imzaladık ve Türkiye'deki acentelerle bağlantılarımızı yaptık. Bizim uçak seferlerini iptal etme şansımız yok. Biz çalışmak zorundayız. İranlılar, Türkiye'yi çok seviyorlar ve hatta geneli de Türk televizyon kanallarını seyrediyorlar. Biz, uçak seferlerinden ziyade Urumiye ve Van arasında ticaret ve sanat gibi konuları geliştirmek istiyoruz. Van; Antalya'dan veya diğer turizm bölgelerinden geri kalır bir yer değil.” diye konuştu.


HAYALLER GERÇEK OLUYOR

Van-Urumiye arası uçak seferlerinin biletlerinin satış yetkisini alan Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi sahibi Abdullah Tunçdemir, Van'da kendilerine hayal gibi gelen turizm çalışmalarının Van Valisi Karaloğlu ile birlikte gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Vali Karaloğlu'na teşekkür eden Tunçdemir, Van'da büyük bir turizm hareketliliğinin yaşanacağını aktardı.

Karaloğlu da, ilk etapta 2 gün olarak planlanan uçak seferlerinin ilerleyen günlerde 7 güne çıkacağına inandığını söyleyerek, firmanın sabırlı olmasını istedi. Karaloğlu: “Sizler haftanın iki günü düzenli olarak seferleri yapın, ilk etapta para kazanmayı düşünmeyin, biraz sabırlı olun. İnanıyorum ki bu Urumiye -Van arasındaki uçak seferleri, haftanın yedi gününe çıkacak. Uçağınız bir gün boş gelirse hemen seferleri iptal etmemeniz lazım. 16 Haziran'da yapacağınız ilk seferin ardından 16 Haziran'da da Urumiye'deki Genel Valiyi, Genel Vali Yardımcısını, Belediye Başkanını, Hâkimleri, Savcıları, gazetecileri ve üst düzey yöneticileri getirin, Van Valiliği olarak oları misafir edelim. Bu yıl geçen yıla göre ilk 3 ayda İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı % 286 artmış. Van'da açılacak turizm tesislerinin, İran'dan gelecek turistlere cevap verecek nitelikte olması gerektiğini sürekli vurgulamaktayım. Uçak seferleri ile ilgili üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından İran Urumiye Shams Turizm Acentesi sahiplerinden Aziz Meliki ve Murtaza Shoja ve Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Abdullah Tunçdemir, Van Valisi Münir Karaloğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.




14 yıl önce