Ekonomi Yerli üretimemutfak desteği

Yerli üretime mutfak desteği

Perakende, gıda ve turizm sektörünün önemli isimleri yerli üretimi desteklemek için bir araya geliyor. Farkındalık oluşturma amaçlı projenin adı ise; '869 Yerliyse Yeriz' olarak belirlendi.

Abone Ol Google News
Orhan Orhun Ünal Yeni Şafak
Yerli üretime
mutfak desteği
Yerli üretim logolu ürünlerin kullanımını esas alan zirve, Antalya Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Dünyaca ünlü aşçıların menülerinden, otellerin dev mutfaklarına, gıda ve ekipman satın alımından medya organlarına kadar birçok platformda öncelik yerli ürünlere verilecek.Perakende, gıda ve turizm sektörünün önemli isimleri yerli üretimi desteklemek için omuz omuza verdi. 16-19 Ocak arasında Antalya Expo Center’da 435 katılımcının 3 bin 500’ün üzerinde markasını sergilediği 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, Antalya’da sürüyor. 36 ülkeden ve Türkiye’den 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin ağırlanacağı fuara, bu sene yerli üretim damgasını vurdu. Özellikle, yerli firmaların önemli anlaşmalara imza atması bekleniyor.

‘YERLİYSE YERİZ’ İTHALATLA SAVAŞTA

Bu amaçla gıda, tarım ve perakende sektörünün önde gelen sivil örgütleri bir araya gelerek ‘Yerliyse yeriz’ projesini başlattı. Türkiye’deki şefler öncülüğünde duyurulan proje kapsamında yerli üretimin desteklenmesine mutfaktan başlanacak. Ülkemizdeki aşçılar ve otel temsilcilerinin mutfaklarında yerli ürünlerin kullanılması ve toplumda da farkındalık oluşturulması bekleniyor.

SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ

  • Antalya Fuar ve Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen, yerli üretim logolu ürünlerin kullanımını esas alan zirve; ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın konuşması ile başladı. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Antalya Gastronomi Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Mustafa Erol, Türkiye Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği Üyesi Salih Tellioğlu, TÜRSAB Başkan Vekili Hasan Erdem’in konuk olduğu zirvede; yerli firmaların inovasyon çalışmalarına ağırlık vererek, ithal firmalar karşısında kaliteli ürünleri ve markaları sektöre kazandırmanın hayati olduğu aktarıldı. Zeki Açıköz de, ‘869 Yerliyse Yeriz’ kampanyasının gücüne dikkat çekerek; “Türkiye’nin uluslararası barkod kodu olan 869 bir numara değil, vefa anlamı da taşıyor. Yerli üreticilere sektör ayrımı yapmadan sahip çıkmalıyız” dedi.

Kademe ile lig atladık

Serbest ticaretle 75 milyar dolar