|

Bankalar bugün açık mı? Kurban Bayramı’nda bankalar açık olacak mı?

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte bankada işi olan vatandaşlar bayramda bankalar açık mı, bankalar hangi gün çalışıyor, Arefe günü bankalar açık olacak mı sorularını sormaya başladı. 10 gün verilen Kurban Bayramı tatili öncesinde bankaların hangi gün çalıştığı merak ediliyor. Bankaların çalışma takvimini ise sizler için hazırladık. Pek bankalar hangi gün açık olacak ve bayramda açık olacak mı?

Yeni Şafak
09:37 - 29/08/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 09:41 - 29/08/2017 الثلاثاء
Diğer
Bayramda bankalar açık olacak mı sorusu yanıtını buldu
Bayramda bankalar açık olacak mı sorusu yanıtını buldu

Bankalar Kurban Bayramı’nda açık olacak mı? Bankada işleri olan vatandaşlar bankaların hangi gün çalıştıklarını merak ediyor. Para yatırma, EFT, havale ve diğer işlemlerini gerçekleştirecek olanlar bankaların tatil günlerine denk gelmek istemiyorlar. Doğru bir zamanlamayla birlikte işlemlerini gerçekleştirecek olanlar bankaların hangi gün çalışacağını merak ediyor. Peki bankalar hangi gün açık?

Bankaların çalışma günleri

28 Ağustos Pazartesi: Açık

29 Ağustos Salı günü Açık,

30 Ağustos Çarşamba Zafer Bayramı: Tatil

31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe: Yarım Gün

1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün: Kapalı

2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün: Kapalı

3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün: Kapalı

4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün: Kapalı

Bayramın resmi tatil olması dolayısıyla banka şubelerinin tamamı kapalı olacak. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olan EFT işlemleri ise bir sonraki mesai gününde işleme alınacak.

Kargolar açık mı?
Yurtiçi Kargo:
30 Ağustos itibariyle kapalı olacak olan kurum, 05 Eylül tarihi itibariyle hizmet verebilecek.
Aras Kargo: 3
0 Ağustos itibariyle tatile girecek olan kurum, 05 Eylül itibariyle hizmet vermeye başlayacak.
MNG Kargo:
Bayram, tatil ve cumartesi günleri hizmet vermemektedir. MNG Kargo, diğer günler 21.00'a kadar hizmet vermektedir.
Sürat Kargo:
30 Ağustos-05 Eylül tarihleri arasında bayram tatiline girecek olan kurum, 31 Ağustos arefe günü yarım gün hizmet verecek.
PTT, idari tatil günlerinde de hizmet verecek

PTT AŞ, hizmet verdiği sektörlerdeki faaliyetlerin Kurban Bayramı öncesinde aksamadan yürütülmesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için iş yerlerindeki mesai saatlerini idari tatil günlerini dikkate alarak düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaklaşan bayram nedeniyle tebrik, davetiye, posta kargosu, kargo ve telgraf trafiğinin önemli ölçüde artacağı göz önünde bulundurularak, gönderilerin süratli bir şekilde alıcılarına tesliminin sağlanması için gerekli hazırlıklar yapıldı.

PTT AŞ, iş yerlerindeki mesai saatlerini idari tatil günlerini dikkate alarak düzenledi. Buna göre, vatandaşlar, 28 ve 29 Ağustos'ta tüm PTT merkez ve şubelerinde mevcut çalışma saatleri dahilinde iş ve işlemlerini yapabilecek. 31 Ağustos’ta ise sadece PTT merkezleri açık olacak. Bu merkezlerde, yeterli personel bulundurulmak suretiyle saat 13.00’e kadar hizmet verilecek. Böylece vatandaşlar, bayram öncesinde iş ve işlemlerini herhangi bir gecikme olmaksızın PTT iş yerlerinden gerçekleştirebilecek. 28-29 Ağustos ve 4 Eylül tarihlerinde dağıtım hizmetleri sürecek.

#Banka
#Bayram
#Kurban Bayramı
٪d سنوات قبل