|

Bangladeşlilerin tercihi de BİP oldu: 92 basamak yükseldi

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın ‘yeni sözleşme dayatması’ sonrası yerli uygulama BİP’e olan yoğun ilgi ülke sınırlarını aştı. Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu BİP, Bangladeşli kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen uygulama oldu. BİP, uygulama mağazasında 92 basamak birden yükseldi.

17:32 - 17/01/2021 Pazar
Güncelleme: 17:45 - 17/01/2021 Pazar
AA
BİP
BİP

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın 2021 itibarıyla yeni kullanıcı sözleşmesini uygulamaya sokacak olması ve Türkiye'deki abonelerinin kullanabilmesi için 8 Şubat'a kadar kabul etme şartı koşması büyük tepki toplamıştı.

Bu kararın ardından milyonlarca kişinin tercihi Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu BİP olmuştu. BİP’e gösterilen ilginin sınırları Türkiye sınırlarını aştı. BiP, WhatsApp'ta mahremiyetin korunmasına ilişkin endişelerin ardından Bangladeşli kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen uygulama oldu.

BİP'i kullanmanın WhatsApp'tan daha güvenli olduğunu düşündüklerini belirten Bangladeşliler, mahremiyet konusundaki endişelerinden dolayı BiP'e geçmeye karar verdiklerini söylüyor. Uygulama ülke bazında indirilme sayısı olarak son günlerde 92 basamak birden yükseldi.

Türkiye sevgisi etkili oldu

Dakka Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Enstitüsünden Prof. Zerina Begüm, Bangladeşlilerin Türkiye hakkında olumlu düşüncelere sahip olduğunu dile getirdi. Begüm, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan duyguların, uygulamanın Bangladeş’te benimsenip kullanılmasında büyük rolü olduğunu söyledi.

#bip
#bangladeş
#whatsapp
#ilgi
3 yıl önce