|

Erdoğan'ın 'önemli kararlar alacağız' dediği kritik zirve başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi"ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Dolara bağımlılık yerine kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz" dedi. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde de yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü Türk Konseyi'ne katılarak önemli kararlar alacağız" demişti.

Yeni Şafak
08:15 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:26 - 3/09/2018 Pazartesi
AA
Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi başladı. Kırgızistan'ın ev sahipliğinde Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye'nin üye olduğu zirveye, Özbekistan ve Macaristan da katıldı.
Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi başladı. Kırgızistan'ın ev sahipliğinde Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye'nin üye olduğu zirveye, Özbekistan ve Macaristan da katıldı.

Ruh Ordo Kültür Merkezi'nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'ın ev sahipliğinde "Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi" başladı.

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye'nin üye olduğu zirveye, Özbekistan "onur konuğu", Macaristan ise "gözlemci ülke" sıfatıyla katıldı.

Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'nde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban hazır bulundu.


Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov tarafından konuk devlet başkanları karşılandı ve aile fotoğrafı çekimi yapıldı.

Erdoğan'a zirve esnasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik ediyor.

Bu arada, Başkan Erdoğan'ın, aile fotoğrafı çekimi öncesinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyovev ile samimi şekilde sohbet etmesi dikkati çekti.

ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Erdoğan burada yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası ticaretin dolara olan bağımlılığı, artık karşımıza bir engel olarak çıkmaya başladı. Kendi para birimlerimizle ticaret yapılması seçeneği üzerinde yoğunlaşmayı öneriyoruz." ifadesini kullandı.


"FETÖ dünyanın dört bir yanında örgütlenmiş"

FETÖ'nün bir dönem Türkiye'de olduğu gibi dünyanın dört bir yanında eğitim kurumları üzerinden örgütlenmiş olduğunu belirten Başkan Erdoğan, "Yaşadıklarımız bize olduğu kadar dostlarımıza da FETÖ'yle mücadelede geç kalınmaması gerektiğini çok açık göstermiştir." şeklinde konuştu.



#Erdoğan
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kırgızistan
#Azerbaycan
6 yıl önce