|

Ermeni işgalinden kurtarılan Terter’de skandal harita: Türkiye'nin şehirlerini de kattıkları planları ortaya çıktı!

Ermenistan işgalinden kurtarılan Terter'de skandal bir harita bulundu. Terter’deki bir karakolda bulunan skandal haritada; Türkiye’nin doğusu, Azerbaycan’nın güney toprakları, Suriye, Irak ve İran’ın kuzeyi Ermenistan toprakları gibi gösterildi.

16:24 - 29/12/2020 Salı
Güncelleme: 16:31 - 29/12/2020 Salı
IHA
Terter’de skandal bir harita bulundu.
Terter’de skandal bir harita bulundu.

Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı Dağlık Karabağ’da yürüttüğü operasyon, 10 Kasım’da Azerbaycan’ın zaferi ile sonuçlandı.

PLANLARI ORTAYA ÇIKTI

Zaferin ardından Ermenilerin, işgalden kurtarılan arazilere ilişkin yıllardır yaptıkları planlar da ortaya çıkmaya başladı. İşgalden kurtarılan Terter’in Sugovuşan köyünde Ermeni dilinde yazılmış kitabın içinde ilginç bir harita bulundu.

9 ŞEHİR ERMENİSTAN TOPRAĞI OLARAK GÖSTERİLDİ

Söz konusu haritada, Türkiye’nin doğudaki Iğdır, Kars, Van, Erzurum, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Diyarbakır şehirleri “Büyük Ermenistan” toprakları gibi gösteriliyor. Türkiye’nin yanı sıra Dağlık Karabağ da dahil olmak üzere Azerbaycan’ın güney toprakları Gence, Tovuz, Kazak ve Lenkeran gibi büyük şehirlerin de Ermenistan topraklarına dahil edildiği skandal haritada; İran, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak toprakları da Ermenistan sınırları içinde yer alıyormuş gibi gösterilmiş.

#azerbaycan
#ermenistan
#karabağ
#savaş
#harita
#skandal
3 yıl önce