|

Genç Tebessüm'den Nijer’e umut ışığı

Genç Tebessüm Derneği, kurban organizasyonu kapsamında dünyanın en fakir ikinci ülkesi Nijer’deki yardım çalışmalarını sürdürüyor. Açılan su kuyuları ve derslikler bölge halkının yaşamına umut ışığı oluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2016 Salı
Güncelleme: 22:38 - 12/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Genç Tebessüm Derneği, Kurban bayramı kapsamında Afrika'nın en fakir ülkelerindeki yardıma muhtaç insanlar için yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Gerçekleştirilen organizasyon kapsamında dünyanın en fakir ikinci ülkesi olan Nijer'e giden dernek çalışanları burada yaşanan açlık ve yoksulluğa karşı umut ışığı olmaya devam ediyor. İçme suyu temin etmek için kuyuların başında saatler geçiren Nijer'in köylerinde yaşanan insanlar için temiz içme suyu imkanı sağlayan Genç Tebessüm Derneği, açtıkları su kuyularıyla birlikte bölge halkına hayat kaynağı oluyor.



500 HANEYE TEMİZ İÇME SUYU


Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Kakuara Köyü'nde yaşayan yaklaşık 2 bin 500 kişinin su kullanımı için Genç Tebessüm Derneği tarafından geçen yıl açılan su kuyusu sayesinde köyün su ihtiyacı karşılanıyor. Alperen Ersoy adına açılan su kuyusu sayesinde Kakuara Köyü'nün temiz içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirten Genç Tebessüm Derneği Genel Başkanı Furkan Albayrak, “Afrika'nın geneline bakıldığında temiz içme suyu sorununun yaşandığı görülmektedir. Özellikle dünyanın en fakir ülkesi olan Nijer'de bu oldukça yüksek bir oranda kendini gösteriyor. Yaşanılan bu soruna bir nebze de olsun çözüm üretebilmek adına geçen sene Kakuara Köyü'nde su kuyusu açtık. Bu sayede bölge köyde yaşayan ortalama 500 hanenin su ihtiyacı karşılanmış oldu” dedi.





KUR'AN VE HAFIZLIK EĞİTİMİ


Eğitim alanında yaşanan derslik sorununa karşılık yine Kakuara Köyü'nde eğitim faaliyetlerini yürüttüklerini söyleyen Albayrak, “Eğitim konusunda yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında geçen Kakuara Köyü'nde iki adet derslik açtık. Burada dört adet sınıf bulunmaktadır. Ortalama 400 çocuk burada her gün düzenli olarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle ülkenin yüzde 99'u Müslüman olduğu için aynı zamanda dersliğimizde temel bilgiler dışında Kur'an-ı Kerim ve hafızlık dersleri de veriyoruz” diye konuştu.



DUALAR BİRLİK İÇİN


Öte yandan nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan ve dünyanın en fakir ikinci ülkesi arasında yer alan Nijer'de bayram namazı coşkuyla kılındı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Nijer'in başkenti Niamey'in Tondi Kouare Köyü'nde bulunan namazlığa akın eden binlerce Müslüman hep birlikte bayram namazını kılmak için saf tuttu. Tek yürek olup el açan mü'minler, yaşanan savaş ve zulümlerin sona ermesi için dualar etti. Kuranı Kerim tilavetlerinin okunmasının ardından Müslümanlar birlik ve beraberlik için ellerini semaya açarak dualar etti. Genç Tebessüm Derneği, Nijer'in Başkenti Niamey'in Tondi Koura Köyü'nde kıldıkları Kurban Bayramı namazı sonrasında bölge halkına getirdikleri hediyeleri dağıttı.



  1. 15 bin insana
    kurban yardımı
  2. Genç Tebessüm Derneği, başkent Niamey'deki Tondi Koura Köyü'ne giderek hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanların kesimini gerçekleştirdi. Hayırseverler tarafından bağışlanan hisseler sayesinde kesilen kurbanlarla 15 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırıldı. Genç Tebessüm Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Ayberk Cengiz, “Afrika'da açlık sınırında yaşayan insanların et ihtiyacını karşılamak ve özellikle çocukların beslenme yetersizliğinden doğan tıbbi sorunlarının önüne geçmek amacıyla kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz” dedi.

#Genç Tebessüm Derneği
#Nijer’
#Kurban bayramı
8 yıl önce