|

'İsa, Polonya Kralı olsun'

Meryem Ana'nın fahri kraliçe olduğu Polonya'da, şimdi de Hz. İsa'nın kral ilan edilmesi isteniyor. 46 vekil bunun için meclise önerge sundu

Varşova
00:00 - 22/12/2006 Cuma
Güncelleme: 01:54 - 22/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
'İsa, Polonya Kralı olsun'
'İsa, Polonya Kralı olsun'

Bir grup Polonyalı milletvekili, parlamentoya sundukları bir önergeyle İsa Peygamber'in ülkenin kralı ilan edilmesini talep etti. Önergeye destek veren 46 milletvekili parlamentodaki üyelerin yüzde 10'unu oluşturuyor. Bu milletvekilleri aşırı sağ kanattaki Polonyalı Aileler Birliği, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi ve Köylü Partisi'ne mensuplar. Polonya cumhuriyetle yönetiliyor olsa da, İsa Peygamber'in annesi Meryem, fahri olarak Polonya Kraliçesi kabul ediliyor. Bu karar, 350 yıl önce İsveç ordusuna karşı girişlen bir savaş ardından alınmıştı. Meryem'in savaş alanına götürülen bir ikonunun, savaşın gidişatını değiştirip Polonya'nın kazanmasını sağladığına inanılıyor.

KİLİSE SERT ÇIKTI

Önergenin yasalaşması İsa Peygamber'in, annesinin yanında kral kabul edilmesi anlamına gelecek. Ancak Katolik Kilisesi'nin liderleri önergeyi sert tepki verdi. Krakov'daki ilahiyat akademisi rektörü Tadeusz Pieronek “Hz İsa'nın meclisin ilanına ihtiyacı olmadığını” söyledi.“İsa zaten gönüllerin sultanı” diyen Pieronek vekillerinden, dini kurumlar yerine anayasal görevleriyle uğraşmalarını istedi. Bir gazetede dün yayımlanan kamuoyu araştırması da Polonyalıların yüzde 33'ünün meclisteki girişimi desteklediğini gösterdi. Polonya meclisinde muhafazakar Katolikler çoğunluğu oluşturuyor.


17 yıl önce