İsrailli bakanın Türkiye korkusu: 'Gazze'de traktörde de cipte de tekerlekli araçlarda da Türk görmek istemiyorum'

07:55, 20/10/2025, PazartesiG: Güncelleme: 08:10, 20/10/2025, Pazartesi
AA
İsrailli bakanın Türkiye korkusu: 'Gazze'de traktörde de cipte de tekerlekli araçlarda da Türk görmek istemiyorum'
İsrailli Bakan Struck

İsrail Yahudi Yerleşim Bakanı Orit Struck, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasında ve Gazze’de yapılacak çalışmalarda Türkiye'nin rol almasından rahatsızlığını dile getirdi. Struck, "Gazze'de Türk görmek istemiyorum" dedi.

Türkiye'nin, Gazze'deki arabuluculuk rolü ve tüm dünyada gördüğü saygınlık İsrail'i tedirgin etmeye devam ediyor. İsrail'in Maariv gazetesinin haberine göre, Tel Aviv yönetimi Türkiye ve Katar'ın Gazze'nin içindeki çalışmalarda yer almaması konusunda ısrarcı.


'GAZZE'DE TÜRK GÖRMEK İSTEMİYORUM'

Türkiye'nin dahlinden rahatsızlığını açıkça dile getiren İsrailli Bakan Struck, "Gazze'de traktörde de cipte de tekerlekli araçlarda da Türk görmek istemiyorum." ifadesini kullandı.


ABD heyetinin, ziyaretteki asıl amacının ise anlaşmanın bir sonraki aşamasına geçiş için "Gazze'de açık bir yetki ve bölgesel destekle faaliyet gösterecek çok uluslu bir gücün kurulmasını teşvik etmek" olduğu, ikinci aşamada Gazze'de hangi güçlerin olacağını tartışacakları aktarıldı.


ABD Başkanı Trump, Gazze'de ateşkesin halen yürürlükte olduğunu söyledi
Dünya
ABD Başkanı Trump, Gazze'de ateşkesin halen yürürlükte olduğunu söyledi


Ateşkesi ihlal eden işgalciler çok sayıda Filistinliyi katletti
Dünya
Ateşkesi ihlal eden işgalciler çok sayıda Filistinliyi katletti


TEL AVİV YÖNETİMİ, TÜRKİYE'NİN GAZZE'DEKİ VARLIĞINDAN RAHATSIZ

İsrail'in bu çok uluslu güçte Türkiye ve Katar'ın yer alması fikrinden son derece rahatsız olduğu ve buna şiddetle karşı çıktığı ifade edildi. İsrailli aşırı sağcı bakanlar "ABD planının başarısızlığına" vurgu yaparak "savaşa geri dönülmesi" çağrısında bulunurken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'lilere istikrar ve koordinasyon taahhüdünde bulunup aşırı sağcı koalisyon ortaklarına "Hamas'ın anlaşmaya uymaması durumunda karşılık vereceklerini" söyleyerek ikili oynadığına dikkat çekildi.


ABD'li yetkililerin bu ikili oyunun farkında olduğu ve bu kez dinlemek için değil sonuca ulaşmak için geldikleri yorumunda bulunuldu.


Ben-Gvir'den Tel Aviv'e öfke: Bu geri adım utanç verici
Dünya
Ben-Gvir'den Tel Aviv'e öfke: Bu geri adım utanç verici

Başlıklar :israilgazzebakan
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026