Katılımcılar şoke oldu: Kendi cenaze töreninde tabutta hareketlendi

19:55, 25/11/2025, SalıG: Güncelleme: 20:04, 25/11/2025, Salı
IHA
Katılımcılar şoke oldu: Kendi cenaze töreninde tabutta hareketlendi
Yaşlı kadın, kendi cenaze töreninde konulduğu tabutta hareket etti.

Tayland’ın Nonthaburi bölgesindeki bir tapınakta düzenlenen cenaze töreni, tabuttaki hafif hareketin fark edilmesiyle bir anda paniğe dönüştü. Görevliler tabutu açtığında, öldüğü sanılan 65 yaşındaki kadının nefes aldığı ve kıpırdadığı görüldü. Aşırı düşük kan şekeri nedeniyle derin bilinç kaybı yaşadığı belirlenen kadın hemen hastaneye kaldırıldı. Ülkede büyük şaşkınlık yaratan olayın ardından tapınak, kadının tüm tedavi masraflarını üstleneceğini açıkladı.

Tayland’da öldü sanılarak cenaze töreni düzenlenen 65 yaşındaki kadın, cenaze töreni sırasında görevlilerin fark etmesiyle canlı bulundu.

Tabutta hareket etti

Tayland’ın Nonthaburi eyaletinde bir Budist tapınağında geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir cenaze töreninde yaşanan olayda, öldüğü ilan edilen kadın cenaze işlemleri sırasında tabutta hareket etti.

Görevlilerin durumu fark etmesinin ardından tabutun kapağının açılmasıyla yaşlı kadının nefes aldığını ve kıpırdadığı görüldü. Bunun üzerine cenaze töreni durdurularak tabuttan çıkarılan kadın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

'Öldü' sanılmasının sebebi ne?

Hastanede tedavi altına alınan Chonthirat Sakulkoo isimli kadında kalp durması veya solunum yetmezliği tespit edilmezken, doktorlar yaşlı kadının aşırı düşük kan şekeri (hipoglisemi) nedeniyle derin bir bilinç kaybı yaşamış olabileceğini ve bu durumun ölümle karıştırılabileceğini açıkladı.

"Uzun süre uyanmayınca öldü sandık"

Kadının kardeşi Mongkol Sakulkoo, ablasının 2 yıldır yatalak olduğunu, kendisini geçtiğimiz günlerde evde hareketsiz halde bulduklarını ve uzun süre uyanmayınca öldüğünü düşündüklerini belirtti. Sakulkoo ayrıca, ablasının organlarını bağışlama isteğini yerine getirmek amacıyla bulundukları şehirden yola çıkarak yaklaşık 500 kilometre uzaklıktaki Bangkok’a seyahat ettiklerini, ancak hastanenin ölüm belgesi bulunmadığı gerekçesiyle cenazeyi kabul etmediğini aktardı. Bunun üzerine, cenazenin korunmamış olması ve sürecin uzaması nedeniyle ablasını doğrudan tapınağa götürme kararı aldığını söyledi.

"Böylesini ilk kez yaşadım"

Cenaze töreni sırasında görev yapan tapınak yetkilisi ise tabuttan gelen hafif sesler üzerine tabut açıldığında, kadının gözlerini hafif aralayarak baktığını ve bir süredir tabuta vurduğunun anlaşıldığını belirtti. Yetkili ayrıca, görevi boyunca binlerce cenaze işlemine tanıklık ettiğini ancak böyle bir olayı ilk kez yaşadığını söyledi.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay sonrası, cenaze töreninin gerçekleştiği Budist tapınağı yaşlı kadının önümüzdeki süreçteki tüm tedavi masraflarını üstleneceklerini duyurdu.


Tayland Başbakanı Shinawatra hastaneye kaldırıldı
Dünya
Tayland Başbakanı Shinawatra hastaneye kaldırıldı
Tayland ile Kamboçya arasında çatışma: Sınıra F-16 konuşlandırıldı
Dünya
Tayland ile Kamboçya arasında çatışma: Sınıra F-16 konuşlandırıldı
Tayland verdiği sözü tutmadı: 48 Uygur Türkü gece yarısı Çin'e teslim edildi
Gündem
Tayland verdiği sözü tutmadı: 48 Uygur Türkü gece yarısı Çin'e teslim edildi

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026