|

PKK tüm sol örgütleri Suriye’de topladı

Suriye’nin üçte birini işgal eden PKK/PYD, burada Türkiye’deki sol terör örgütlerinin hamisi oldu. MLKP, DKP, TİKKO ve TKHP/C Suriye’de kolayca silah temin ederken, üyelerine terör eğitimi veriyor. PKK ve ABD’nin silahlandırdığı MLKP’den yaklaşık 80 terörist PKK saflarında savaşıyor. DKP’nin 110, TKHP/C ve TİKKO’nun da 30’ar üyesinin PKK’yla birlikte hareket ettiği belirtiliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 01:44 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ulaş Bayraktaroğlu ve Gökhan Taşyakan
Ulaş Bayraktaroğlu ve Gökhan Taşyakan

Suriye’nin yaklaşık üçte birini işgal eden terör örgütü YPG/PKK, saflarından barındırdığı yabancı teröristler arasında sol terör örgütlerini de korumasında tutuyor. Türkiye’de örgütlenen MLKP, DKP, TİKKO ve TKHP/C Suriye’de PKK saflarında örgütlendi. Bu örgütler içerisindeki Türk vatandaşları, Türkiye’nin terör listesinde bulunuyor. Kaynaklar, yasadışı silahlı sol örgüt MKLP’nin, Suriye’deki 80 civarında üyesinin YPG/PKK saflarında savaştığını ifade ediyor. MLKP bünyesinde çok sayıda Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu şahıs, PKK ile ABD tarafından silahlandırılıyor. 1994 yılında kurulan MLKP, Türkiye’de pek çok silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştirmişti.

BİRER BİRER ÖLÜYORLAR

PKK saflarında kümelenen bir diğer örgüt ise DKP. Temeli 1980 öncesinde atılan TKKÖ’ye dayanan örgütün, Suriye’de 110 civarında üyesi silahlı şekilde PKK ile hareket ediyor. DKP kurucularından Ulaş Bayraktaroğlu, Mayıs 2017’de, üyelerinden Gökhan Taşyakan ise Eylül 2017’de Rakka’da öldürülmüştü. Örgütün öldürülen isimlerinden Bayraktaroğlu, Gezi eylemleri sırasında emniyet mensuplarına karşı silahlı eylemler düzenlemişti. Kaynaklar, Afrin’de geçen sene başlayan Zeytin Dalı Harekâtı sırasında öldürülen teröristlerden Görkem Tuğal ve Hüseyin Cem Özdemir’in de DKP üyesi olduğuna dikkati çekti. Örgütün Suriye’de 30 civarındaki üyesi PKK’nın hâmiliğinde faaliyet gösteriyor.

THKP/C VE TİKKO DA VAR

1970’li yıllarda Mahir Çayan tarafından kurulan ve etnik kökenli bir strateji izleyen THKP/C, 30 kadar üyesiyle Suriye’de ABD destekli PKK’nın saflarında Türkiye’ye karşı ‘savaşa’ hazırlanıyor. DEAŞ’ın Suriye’de 2014 yılında Aynularab (Kobani) ilçesini kuşatması sırasında Suriye’ye geçerek PKK saflarına katılan TİKKO’nin ise Suriye PKK’sı saflarında 30 civarında üyesi olduğu belirtiliyor. TİKKO’nun sözde bölge komutanı Nubar Ozanyan, Rakka’da Ağustos 2017’de öldürülmüştü.

#​Suriye
#PKK/PYD
#ABD
5 yıl önce