MEB ÖĞRETMEN ATAMALARI 2026: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Kaç öğretmen ataması olacak? Bakan Tekin tarih verdi

00:46, 26/06/2026, CumaG: Güncelleme: 00:47, 26/06/2026, Cuma
Yeni Şafak
MEB ÖĞRETMEN ATAMALARI 2026: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Kaç öğretmen ataması olacak? Bakan Tekin tarih verdi

Öğretmen atamaları için beklenen takvime ilişkin son dakika açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Tekin, MEB Akademi Giriş Sınavı’nın ardından ihtiyaç ve kontenjan değerlendirmesi yapılacağını, öğretmen atama sayısının Eylül-Ekim 2026 döneminde netleşeceğini duyurdu. Peki kaç öğretmen ataması yapılacak, branş dağılımı ve başvuru takvimi ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. 


Atamalar AGS'den sonra belli olacak


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları kapsamında kaç kişinin görevlendirileceğinin Eylül-Ekim 2026 döneminde netleşeceğini açıkladı. TRT Haber canlı yayınında konuşan Tekin, atama sayısının Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (MEB-AGS) ardından belirleneceğini söyledi.


Tekin, sınavın tamamlanmasının ardından öğretmen ihtiyacının ve kadro sayılarının değerlendirileceğini belirtti.


Bakan Tekin, sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı:


“AGS sınavını yapacağız. Sonrasında ihtiyaçları ve rakamları değerlendireceğiz. Öğretmen atama sayısını Eylül-Ekim aylarında netleştirmiş olacağız.”


Açıklamaya göre sürecin öne çıkan başlıkları şöyle:


  • İlk olarak MEB-AGS gerçekleştirilecek.
  • Sınavın ardından öğretmen ihtiyacı değerlendirilecek.
  • Atama yapılacak öğretmen sayısı Eylül-Ekim 2026 döneminde netleşecek.
  • Branş dağılımı ve ayrıntılı atama takvimi henüz açıklanmadı.
Atamalar AGS'den sonra belli olacakMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları kapsamında kaç kişinin görevlendirileceğinin Eylül-Ekim 2026 döneminde netleşeceğini açıkladı. TRT Haber canlı yayınında konuşan Tekin, atama sayısının Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (MEB-AGS) ardından belirleneceğini söyledi.Tekin, sınavın tamamlanmasının ardından öğretmen ihtiyacının ve kadro sayılarının değerlendirileceğini belirtti.Bakan Tekin, sürece ilişkin şu ifadeleri kullandı:“AGS sınavını yapacağız. Sonrasında ihtiyaçları ve rakamları değerlendireceğiz. Öğretmen atama sayısını Eylül-Ekim aylarında netleştirmiş olacağız.”Açıklamaya göre sürecin öne çıkan başlıkları şöyle:İlk olarak MEB-AGS gerçekleştirilecek.Sınavın ardından öğretmen ihtiyacı değerlendirilecek.Atama yapılacak öğretmen sayısı Eylül-Ekim 2026 döneminde netleşecek.Branş dağılımı ve ayrıntılı atama takvimi henüz açıklanmadı.

Milli Eğitim Akademisi’nde uygulamalı eğitim verilecek


Bakan Tekin, öğretmen yetiştirme sistemindeki değişikliğin amacının mesleğe daha donanımlı öğretmenler kazandırmak olduğunu ifade etti.


Üniversitelerde akademik eğitim verildiğini hatırlatan Tekin, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi’nde göreve başlamadan önce okul ortamını tanıyacağını ve uygulamalı eğitim alacağını belirtti.

Milli Eğitim Akademisi’nde uygulamalı eğitim verilecekBakan Tekin, öğretmen yetiştirme sistemindeki değişikliğin amacının mesleğe daha donanımlı öğretmenler kazandırmak olduğunu ifade etti.Üniversitelerde akademik eğitim verildiğini hatırlatan Tekin, öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi’nde göreve başlamadan önce okul ortamını tanıyacağını ve uygulamalı eğitim alacağını belirtti.

Tekin’den LGS ve YKS açıklaması


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) değişiklik yapılacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi.


Sınav sisteminde herhangi bir değişikliğe gidilmediğini belirten Tekin, yalnızca yeni müfredata uygun soru havuzlarının oluşturulduğunu söyledi.


Tekin, “Sınav sistemi değişiyor şeklinde bir açıklamamız olmadı. Yeni müfredata göre bazı konu içerikleri değişti ancak sınav sistemi aynı şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.


Mevcut açıklamada öğretmen atamalarının toplam sayısı, branş kontenjanları ve başvuru tarihleri paylaşılmadı. Bu ayrıntıların, MEB-AGS sonrasında yapılacak ihtiyaç değerlendirmesiyle birlikte Eylül-Ekim 2026 döneminde açıklığa kavuşması bekleniyor.

Tekin’den LGS ve YKS açıklamasıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) değişiklik yapılacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi.Sınav sisteminde herhangi bir değişikliğe gidilmediğini belirten Tekin, yalnızca yeni müfredata uygun soru havuzlarının oluşturulduğunu söyledi.Tekin, “Sınav sistemi değişiyor şeklinde bir açıklamamız olmadı. Yeni müfredata göre bazı konu içerikleri değişti ancak sınav sistemi aynı şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.Mevcut açıklamada öğretmen atamalarının toplam sayısı, branş kontenjanları ve başvuru tarihleri paylaşılmadı. Bu ayrıntıların, MEB-AGS sonrasında yapılacak ihtiyaç değerlendirmesiyle birlikte Eylül-Ekim 2026 döneminde açıklığa kavuşması bekleniyor.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026