|

Tüm cephelerde taarruz

Türk jetleri 5 günlük aranın ardından yeniden Afrin semalarında göründü. PKK’nın birçok cephanelik ve sığınağı havadan vuruldu. ÇNRA ve obüslerin de sürekli dövdüğü cephelerde Mehmetçik ile ÖSO, merkeze doğru taarruzu hızlandırdı. Birlikler Afrin batısındaki Cinderes beldesini almak için harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2018 السبت
Güncelleme: 01:39 - 10/02/2018 السبت
Yeni Şafak
Afrin’de teröristlere yönelik hava harekâtında aralarında füze deposunun da olduğu 19 hedef yerle bir oldu.
Afrin’de teröristlere yönelik hava harekâtında aralarında füze deposunun da olduğu 19 hedef yerle bir oldu.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 21. günü Afrin’in tüm cephelerinde taarruzlar hızlandı. Peşpeşe 5 köyü ele geçiren Mehmetçik ve ÖSO kuvvetleri, kent batısındaki Hacı İskender nahiyesini teröristlerden temizleyerek Cinderes beldesine dayandı. Bu bölgede Nisriyye Tepesi ile Nisriyye, Dükkan, Eşkan ve Cukali Favkani köylerindeki PKK’lılar etkisiz hale getirildi. Hemen kuzeydeki Şeyh Hadid çevresinde de taarruza kalkan birlikler, Orta Çakallı köyünde kontrolü sağladı. Afrin’in Hatay’a bakan kesimlerinde bunlar yaşanırken, Kilis tarafındaki çatışma bölgelerinde de ilerleme kaydedildi.

JETLER YENİDEN HAVADA

Türk jetleri 5 günlük aranın ardından terör mevzilerini yerlebir etmek için yeniden havalandı. Geçtiğimiz günlerde savaş uçağı muhaliflerce düşürülen Rusya’nın, İdlib ve çevresinde yeni hava savunma sistemleri kurmasından ötürü geçici bir süre ara verilen hava operasyonları önceki gece itibariyle başladı. Birbiri ardına havalanan F16’lar, Kilis sınırında Azez doğusundaki Bafilyun Dağı, Şeyh Horoz ve Kefer Cenne köylerini vurdu. Savaş uçakları ayrıca Cinderes ve Raco beldeleri ile ilçenin güneydoğusunda teröristlere ait bazı toplanma merkezlerinin aralarında bulunduğu çok sayıda noktayı hedef aldı.

ÇNRA VE FIRTINA SUSMADI

Hava harekâtını tamamlayan uçaklar emniyetle üslerine dönerken, sabah saatlerinde bombardıman nöbetini obüsler ve roketatarlar devraldı. Afrin’deki pek çok nokta Fırtına ve M110 obüsleriyle vuruldu; ‘Sakarya’ adlı 40 kilometre menzilli çok namlulu roketatar sistemleri de (ÇNRA) gün boyu hiç susmadı. Yoğun bombardıman, terör örgütü PKK üzerinde büyük bir baskı unsuru oldu. Arazide dün çok sayıda teröristin öldürüldüğü belirtiliyor. Sınır hattında askeri helikopter hareketliğinin devam ettiği, askeri araç sevkiyatının da sürdüğü gözlenirken, sınırın bazı yerlerine ise askeri iş makineleri kullanılarak akordiyon bariyerler yerleştirildi. Bu arada Afrin güneybatısındaki Cinderes kırsalında teröristlerle çatışan bir Mehmetçiğin şehit olduğu bildirildi.


Tam isabet

Afrin’de teröristlere yönelik hava harekâtında aralarında füze deposunun da olduğu 19 hedef yerle bir oldu. Depodaki füzelerin patlamasıyla oluşan ses ve sarsıntı, kilometrelerce uzaktan hissedildi Operasyona ilişkin yayınlanan görüntüler de savaş jetlerinin hedefi tam isabetle vurduğunu ortaya koydu.


1062 terörist öldürüldü

Afrin’de 46 yerleşim birimi teröristlerden temizlendi. PKK’lıların tamamen imha edildiği yerler arasında geçtiğimiz günlerde 5 askerimizin şehit edildiği Şeyh Horoz bölgesi de bulunuyor. Zeytin Dalı Harekâtı başladığından beri öldürülen PKK/PYD’li sayısı 1062’ye ulaştı. Saha kaynakları, tespit edilemeyen terörist leşleri de düşünüldüğünde sayının aslında çok daha yüksek olduğunu dile getiriyor.

Münbiç isyanı

Münbiç’de terör örgütü PKK’nın iki genci işkence ile öldürmesinin ardından bölge halkı aşiretler öncülüğünde dün kent genelinde genel grev ilan etti. İlçede dün gün boyu dükkanlar açılmazken terör örgütünün uygulamaları Münbiçliler tarafından protesto edildi. ABD destekli PKK’nın baskılarından dolayı bunalan bölge halkı, teröristlere karşı silahlı mücadele yürütmek için hazırlık yapıyor. Münbiç’teki pek çok aşiret de Türkiye’nin bölgeyi teröristlerden temizlemesi bekliyor.

#Afrin
#TSK
٪d سنوات قبل