Çin'in Şangay kentinde çıkan izdihamda çoğu öğrenci 36 kişi öldü.
Dün gece yılbaşı kutlaması için evinden çıkan onlarca kişi, izdihamın kurbanı oldu. Tayland ve Çin başta olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinde meydana gelen facialar sonucu 102 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
23 milyonluk nüfusuyla Çin'in en büyük kenti olma özelliğini taşıyan Şangay'da yılbaşı kutlamalarında yaşanan izdihamda 36 kişi hayatını kaybetti.
36 kişinin hayatına sahte dolarlar sebep oldu
Kentin Bund bölgesinde yapılan yeni yıl kutlamalarında izdiham çıktığını bildirilirken, ilerleyen saatlerde 36 kişinin ölüm nedeninin bir gece kulübünün dağıttığı sahte dolarlar olduğu ortaya çıktı. İzdihamda 36 kişinin öldüğü, 42 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar Şangay Hastanesi'ne kaldırıldı.
Tayland'da yılbaşı kutlamaları nedeniyle aşırı alkol alan vatandaşlar, yüzlerce kaza yaptı. Yeni yılın kutlandığı ülkede 58 kişi trafik kazaları yüzünden hayatını kaybetti.
Havai fişek ellerinde patladı: 3 ölü
Danimarka'da yeni yıl kutlamaları sırasında yaşanan iki ayrı havai fişek kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ağır yaralandı.
Yeni yıla coşkulu kutlamalarla giren ülkede başta başkent Kopenhag olmak üzere çeşitli şehirlerde gündüz saatlerinden itibaren havai fişekli kutlamalar yapıldı.
Yılbaşı kutlarken yangın çıktı: 5 ölü
Almanya'da yılbaşı gecesinde meydana gelen olaylarda en az beş kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Vlotho şehrindeki bir evde çıkan yangında 79 yaşındaki bir kişi ile 16 yaşındaki torunu hayatını kaybetti. Polis tarafından yapılan açıklamada, nedeni çıktığı henüz bilinmeyen yangın sırasında evde misafir olarak bulunan 17 yaşındaki bir kızın ağır, bir itfaiye erinin de hafif yaralandığı belirtildi. Yılbaşı kutlamalar kapsamında havai fişek patlamalarında da üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
#çin
#şangay
#tayland
#almanya
#danimarka