|

25 milyonluk dev tesis

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin inşaatı sürüyor. Etibank karşısındaki 37 dönümlük arazide temeli 20 yıl önce atılan, ancak atıl durumda kalan bölge, kültür ve spor branşlarına ait tesisleri bünyesinde barındıran dev bir komplekse dönüşüyor.

Yeni Şafak
11:39 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:29 - 2/03/2017 Perşembe
IHA
Temeli 20 yıl önce atılan projenin kaba inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.
Temeli 20 yıl önce atılan projenin kaba inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

İnşaatta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sosyal ve sportif hayata canlılık katacak projenin yılların hayalini gerçeğe dönüştüreceğini söyledi.



Başkan Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın örnek çalışmasıyla hayata geçen projenin kaba inşaatının yüzde 90'nın tamamlandığını belirtti.



25 milyon TL'lik yatırım hakkında bilgiler veren Sadi Kurtulan, "Bu projenin ilçemize kazandırılması için 7 yıldır uğraşıyoruz. Büyükşehir Kanunu ile birlikte projeyi tekrar ele aldık ve revize ederek yapımı için düğmeye bastık. Nüfusu 100 bine ulaşan Mustafakemalpaşa'nın en önemli eksikliği sosyal alanların yetersizliğiydi. Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisler bu meseleye çözüm olacak. Harabe haldeki yüzme havuzlarının bulunduğu bu bölgeyi halk yıllarca buruk gözlerle izledi. Çürümeye terk edilen bu tesis artık hizmete giriyor. Kültür merkezi, konferans ve tiyatro salonu, eğitim merkezi, kapalı havuzu, tenis kortları, voleybol ve basketbol salonları, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla cazibe merkezi olacak " dedi.



Toplam inşaat alanı 17. 200 metrekare olan Gençlik Merkezi, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri'nin kaba inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını kaydeden Sadi Kurtulan, "Şu anda çalışmalar spor salonunda yoğunlaştı. İnşa edilecek olan tesisin 15.000 metrekare kapalı alanı bulunuyor. 3 ana binadan oluşacak olan tesis tamamlandığında halkın önemli bir ihtiyacına cevap vermiş olacak. 2 katlı kültür merkezi, 8.200 metrekare inşaat alanlı ve 3.800 metrekare oturum alanlıdır. Kültür merkezi içerisinde 530 ve 150 kişi kapasiteli çok amaçlı salonlar, 115 kişi kapasiteli sinema, 50 kişilik seminer salonu, 130 araç kapasiteli kapalı otopark yer alıyor. Gençlik Merkezi'nde BUSMEK ve Uğur Böceği Kültür Merkezi kursiyerlerine hizmet verecek 15 adet derslik ve sanat atölyeleri ile 310 metrekare kapalı alanlı kafe de bulunacak. 6.000 metrekarelik inşaat alanlı ve 3.750 metrekare oturum alanlı spor salonu binasında ise 1.200 metrekare kapalı yüzme havuzu, 900 metrekare alanlı 250 kişi seyirci kapasiteli basketbol, voleybol sahası, 280 metrekarelik güreş salonu, jimnastik salonu, kondisyon salonu gibi sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanlar yer alacak. Bunların yanı sıra futbol, basketbol, voleybol sahası, kapalı 2 adet tenis kortu, çocuk oyun alanı, çiçek bahçesi, dinlenme alanları, yürüyüş yolları gibi açık alanlar da bulunacak" diye konuştu.

#Bursa
#Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri
#Sadi Kurtulan
7 yıl önce