|

Ankara'daki ekmek zammı durduruldu

Ticaret Bakanlığı Ankara'da yüzde 25'lik ekmek zammını durdurdu. Bakanlık açıklamasında "Belirlenen tarifelerin dışında satış yaptığı tespit edilenler hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasına yönelik tedbirler alınacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak
17:30 - 1/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 18:08 - 1/10/2018 Pazartesi
IHA
Ankara'da ekmek fiyatlarına yapılan zam kararına müdahale edildi.
Ankara'da ekmek fiyatlarına yapılan zam kararına müdahale edildi.

Ticaret Bakanlığından, Ankara'da 200 gram ekmeğin 1 liranın üzerinde satılmasına uygun görüş verilmediği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "(Ekmek fiyatı) Belirlenen tarifelerin dışında satış yaptığı tespit edilenler hakkında gerekli yaptırımların uygulanmasına yönelik tedbirler alınacaktır." ifadesine yer verildi.

Ankara Valiliği'nden açıklama yapılmıştı

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından belirlenen tarifenin ekonomik şartlarına uygun olmadığı gerekçesi ile uzlaşma görüşmesi yapılacağına yapılacak bu görüşmede uzlaşma sağlanamadığı takdirde oluşturulacak komisyonda, ekmek fiyat tarifesine ilişkin itirazın karara bağlanacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 25 Eylül 2018 tarihli karar ile 200 gram ekmeğin tarifesi, 1 lira 25 kuruş olarak tespit edilmiştir.

Valiliğimizce yapılan incelemede, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından belirlenen tarifenin günümüz ekonomik şartlarına uygun olmadığı değerlendirildiğinden, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. maddesine istinaden,
1 Ekim 2018 günü saat 19.00’da, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile alınan karara ilişkin uzlaşma görüşmesi yapılacaktır.

Yapılacak bu görüşmede uzlaşma sağlanamadığı takdirde, 5362 sayılı Kanun’un 62’nci maddesinin ikinci fıkrasına göre oluşturulan komisyonda, ekmek fiyat tarifesine ilişkin itiraz karara bağlanacaktır.''

#Ekmek zam
#Ankara valiliği
#Ekmek
6 yıl önce