|

Borçluya yeni fırsat

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılandırmada son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını belirterek, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını 31 Aralık'a kadar yapabileceğini bildirdi.

Yeni Şafak
06:58 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 07:03 - 30/11/2014 Pazar
Diğer

Yapılandırmadaki son rakamlara ilişkin de bilgi veren Şimşek, dün itibarıyla sadece vergi dairelerine 3.5 milyon kişinin başvurduğunu ve 33.4 milyar lira alacağın yapılandırıldığını söyledi. Bakan Şimşek şunları kaydetti: 


BAŞVURULAR SÜRÜYOR 

"1 ay süre ile uzatılmasına ilişkin karar, Bakanlar Kurulu'na gönderildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Vatandaşlarımız, söz konusu borçları için başvurularını 1 Aralık'a kadar değil, 31 Aralık'a kadar yapabilecek." Aynı şekilde, 31 Aralık 2014'e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin de 1 ay uzatılacağını aktaran Şimşek, ilk taksit ödemelerinin, 31 Ocak 2015 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Şubat 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabileceğini bildirdi. Vatandaşlar prim borçları için SGK müdürlüklerine diğer borçlar için de vergi dairelerine başvurabiliyor. 


ARAÇ MUAYENELERİNE 6 AY EK SÜRE

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, araçlarının fenni muayenelerini süresinde yaptıramamış olanlara için de sürenin 30 Haziran 2015'e kadar uzatılacağı bilgisini verdi. Şimek, " Vatandaşlarımız, süre uzatıldı diye başvurularını ertelemesin ve bir an önce işlemlerini bitirsin. Kararla, özellikle muayene konusunda önemli imkan tanınıyor ama araç sahiplerinin, fenni muayenesiz araç kullanmanın Karayolları Trafik Kanunu hükümlerine göre cezayı gerektirdiğini unutmaması lazım" dedi.

#Borçlu
#Mehmet Şimşek
#Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
#Sosyal Güvenlik Kurumu
#Maliye Bakanlığı
9 yıl önce