|

Dijital Dönüşüm’e

Hükümetin “Dijital Türkiye” başlığı ile eylem planında yer alan dijital dönüşüme son iki yılda 5 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “10’ncu yılımıza 17 milyar liralık yatırımla giriyoruz” dedi. Öğüt, gelirlerin 4,4 milyar liraya, abone sayılarının da 21,6 milyona ulaştığını bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:38 - 18/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

Vodafone Türkiye (CEO)'su Gökhan Öğüt, 64'üncü hükümet programında da “Dijital Türkiye” başlığıyla yer alan dijitalleşmeye yatırımlarını sürdürdüklerini belirterek, “Dijital Dönüşüm Hareketi'ne son iki yılda 5 milyar liralık yatırım yaptık. Satın alma ve frekans bedelleri dahil Türkiye'deki 10. yılımıza toplam 17 milyar liralık yatırımla giriyoruz” diye konuştu. Vodafone Türkiye'nin 2015-2016 mali yılı ilk yarıyıl sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Öğüt, mobilde toplam yüzde 35,9 ile rekor pazarar payına ulaştıklarını ve aynı dönemde en fazla pazar payı kazanan operatör olduklarını söyledi.



4,4 MİLYARLIK YATIRIM


Yatırım ve büyüme açısından başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Gökhan Öğüt, şunları söyledi: “Bu yıl özellikle genişbant yatırımlarını hazırladığımız, ülkemizi mobil iletişimde yeni bir aşamaya taşıyacak olan 4,5G için hazırlıklarımıza heyecanla başladığımız bir dönem oldu. Şirketimiz, bugüne kadarki en yüksek yarı yıl toplam geliri olan 4,4 milyar liraya ulaştı. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı yüzde 29 artışla bugüne kadarki en yüksek yarıyıl seviyesi olan 848 milyon liraya yükseldi. Faaliyet karımız, söz konusu dönemde 301 milyon lira oldu” dedi.



21,6 MİLYON ABONE


Bu dönemde toplam 814 bin net abone kazanarak mobil telekom pazarında en çok net abone kazanan operatör olduklarını söyleyen Öğüt, toplam obene sayılarının 21,6 miyona ulaşırken, faturalı abone sayılarının da 9,2 milyona yükseldiğini bildirdi. Akıllı cihaz penetrasyonlarını da yüzde 53 seviyesine yükseldiğini kaydeden Öğüt, “Her iki Vodafone abonesinden biri akıllı telefon sahibi oldu.


#Vodafone Türkiye
#Gökhan Öğüt
#Dijital Türkiye
8 yıl önce