|

Kentilyon geliyor

Ali Nail Kubalı, yüksek enflasyona çözüm bulunamaması halinde katrilyondan sonra kısa sürede 18 sıfırlı ``kentilyon`` ile tanışılacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 25/09/2001 Salı
Güncelleme: 20:45 - 28/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yüksek enflasyon yüzünden katrilyondan sonra kentilyon geliyor. "milyoner", "milyarder", "trilyoner", "katrilyoner" tanımlarının en varlıklı insanlar için kullanılan tanımlar olduğunu belirten NCM Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, ekonomist Ali Nail Kubalı, yüksek enflasyona çözüm bulunamaması halinde katrilyondan sonra kısa sürede "kentilyon" ile tanışılacağını söyledi.



Kubalı, 18 sıfırlı rakam olan kentilyonun şimdiden bazı çevreler tarafından telaffuz edilmeye başlandığını anlatırken, "şu anda en büyük paramız 10 milyon lira. Dilerim yüksek enflasyonun ateşi düşürülür ve kentilyonla tanışmayız. Çünkü bu yeni sorunlar ve karmaşalar getirir" dedi.



Türk lirasına gülünüyor


Enflasyon tek haneli rakamlara çekilmeden Türk Lirası'ndan sıfır atılmasının sonuç vermeyeceğini öne süren Kubalı, "Paradan sıfır atılması için henüz erken. Enflasyon tek haneli rakamlara inmeden Lira'dan sıfır atılırsa, kısa sürede yeniden daha çok sıfır ilave etmek durumunda kalınır" dedi.



Kubalı, Türk Lirası'nın dünyada dolar karşısında en küçük birim olduğunu belirterek, "Bu haliyle tüm dünya Türk Lirası`na gülümsemeyle bakıyor. Ancak bizim önceliğimiz sıfır atmak değil, enflasyonu aşağı çekmek olmalıdır. Bu yapılmadan sıfır atılırsa, ilave etmek zorunda kalınır ve daha sonra sıfırları atmaya güven de kalmaz" diye konuştu.


#Ali Nail Kubalı
#Yüksek enflasyon
#Katrilyon
#Kentilyon
23 yıl önce