|

THY’de üç yıllık toplu sözleşme

THY ve Hava İş Sendikası 3 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzaladı. Çalışanlarına enflasyonun üzerinde zam verecek olan THY, 5 bin liralık seyyanen ödeme de yapacak.

Yasin Yılmaz
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 00:48 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
M. İlker Aycı(Solda) ve Ali Kemal Tatlıbal (Sağda)
M. İlker Aycı(Solda) ve Ali Kemal Tatlıbal (Sağda)

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, dün imzalanan anlaşmayla sona erdi. Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda düzenlenen törende sözleşmeyi, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından imzaladı.

3 yıl süreli anlaşma çerçevesinde personel maaşlarına; 2019'un birinci 6 ayı için enflasyon+ yüzde 2, ikinci 6 ayı için enflasyon+ yüzde 1,5, 2020'nin ilk 6 ayı için enflasyon+ yüzde 2, ikinci 6 ayı için enflasyon+ yüzde 1,5, 2021'in ilk ve ikinci dönemleri içinse enflasyon+ yüzde 1 oranlarında zam yapılması kararı alındı. Ayrıca, çalışanlara seyyanen net 5.000 TL tutarında da ödeme yapılmasına karar verildi.

ÇALIŞANLARIMIZI MUTLU ETMEK GÖREVİMİZ

  • THY Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı; “Markamızı büyüten en önemli faktör hiç şüphesiz gece gündüz demeden, bu milli duyarlılıkla çalışan büyük Türk Hava Yolları ailesinin çok kıymetli çalışanları. ‘Bu ailenin her bir ferdini memnun etmek boynumuzun borcudur. İnşallah yeni evimiz İstanbul Havalimanı’nda daha nice büyük başarılara hep birlikte imza atacağımızın sonsuz inanç ve heyecanını yaşıyoruz” dedi. Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ise “Bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini ortak memnuniyet paydasında sona erdirip, bugün imza altına almış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
#THY
#Hava İş Sendikası
5 yıl önce