|

'Tüm zorluklara rağmen Türkiye yoluna devam ediyor'

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, "Sanayi ciro endeksi Haziran ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 22,5 yukarıda görünmektedir. Bugün de büyüme rakamları ile somutlaştırılan bu performans bize tüm zorluklarına rağmen Türkiye ve Türk sanayicisinin yoluna devam ettiğini göstermektedir" dedi.

Yeni Şafak
13:24 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:28 - 11/09/2017 Pazartesi
IHA
ASO Başkanı Nurettin Özdemir
ASO Başkanı Nurettin Özdemir

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2017 yılının ikinci çeyreğindeki yüzde 5.1’lik büyümeyi değerlendirerek, "Her ne kadar beklentilerin altında kalmış gibi görünse de Türkiye’nin ikinci çeyrek büyüme rakamı tatmin edici seviyededir" dedi.

2017 yılı 2. çeyreği büyüme rakamları hakkında açıklama yapan Özdebir, "Sanayinin ve özelde imalat sanayinin yüzde 6’nın üzerinde büyümüş olması Türk sanayicileri olarak bizleri memnun etmiştir. Bu başarıda siyasi iradenin zamanında aldığı tedbirler kuşkusuz etkili olmuştur. Önemli olan siyasi irade ve özel sektörün uyum içerisinde sürdürülebilir bir büyümeyi tesis etmesidir" diye konuştu.

Özdebir, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yakın geçmişte neredeyse tüm uluslararası kuruluşların Türkiye’nin büyüme beklentilerini revize etmesi, bu kuruluşların Türkiye’ye olan bakış açılarını değiştirdikleri şeklinde yorumlanmamalıdır. Yılın genelindeki büyüme performansı ile Türkiye gelişmekte olan ülkelerden pozitif ayrışacaktır. Son dönemde Türk Lirası’nın dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine kıyasla değerinin artması, yatırımcıların Türkiye algısını net bir şekilde ortaya koymaktadır."

  • 2015 yılının 2. çeyreğinde yüzde 5.8, 2016 yılının aynı döneminde ise yüzde 4.8 büyüyen imalat sanayinin bu kez yüzde 6,3’lük büyüme performansı yakaladığına dikkat çeken Özdebir, "Nisan ve Haziran aylarında imalat sanayi üretim endeksleri değerinin zirve yapması, bu performansın öncü göstergeleridir. Sanayi ciro endeksi Haziran ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 22,5 yukarıda görünmektedir. Bugün de büyüme rakamları ile somutlaştırılan bu performans bize tüm zorluklarına rağmen Türkiye ve Türk sanayicisinin yoluna devam ettiğini göstermektedir" ifadesini kullandı.

Özdebir, bu yıl küresel jeopolitik riskler dışında olası başka bir risk alanı öngörülmediğini de vurgulayarak, "FED’in faiz politikasında değişiklik beklenmemesi, AB’nin devam eden parasal genişlemesinin yıl sonuna kadar devam edecek olması küresel ekonomik belirsizliği azaltmıştır. Güçlü iç talep ve ihracatın itici gücü ile birlikte Türkiye’nin büyümesinin önünde somut bir engel görünmemektedir" dedi.

#Türkiye Ekonomisi
#Büyüme rakamları
#ASO
#Nurettin Özdebir
7 yıl önce