|

Yeni yuvadan Bakü’ye ilk uçuş

Türk Hava Yolları, dünyanın en büyük havacılık üssü olan İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlarına bir yenisini daha ekledi. THY, İstanbul Havalimanı-Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı arasındaki ilk seferini dün yaptı.

Yasin Yılmaz
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:58 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul ve Bakü şehirleri arasındaki uçuş frekans sayısı da 38’e çıktı.
İstanbul ve Bakü şehirleri arasındaki uçuş frekans sayısı da 38’e çıktı.

Türk Hava Yolları, dün TK1132 sefer sayılı uçuşuyla İstanbul Havalimanı - Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı arasındaki ilk seferini gerçekleştirdi. Türk Hava Yolları; Ankara, İzmir, Antalya ve Kıbrıs (Ercan)’ın ardından İstanbul Havalimanı kalkışlı beşinci uçuş noktası olan Bakü’ye 31 Aralık tarihine kadar haftanın her günü bir, toplamda yedi frekans uçuş gerçekleştirecek. Yeni eklenen uçuşlar ile Türk Hava Yolları’nın İstanbul ve Bakü şehirleri arasındaki uçuş frekans sayısı da 38’e çıktı.

BAKÜ UÇUŞLARINA TALEP ARTIYOR

Türk Hava Yolları, 2017 yılının tamamında 337 bin 300 yolcu taşıdığı Bakü seferlerinde 2018 yılının ilk 10 ayında 337 bin yolcu taşıdı. 2018 yılının ilk 10 ayındaki doluluk oranı 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 7 artarak yüzde 77’ye ulaştı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü aynı zamanda bayrak taşıyıcının Orta Asya’daki ilk uçuş noktası olma özelliği taşıyor. 1991 yılında başlayan ve 27 yıldır kesintisiz devam eden uçuşlar Türkiye ile Azerbaycan arasındaki milli ve manevi bağları güçlendiren bir köprü vazifesi görüyor. Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleşen ilk uçuşlar arasında olması da iki ülke arasında son dönemde daha da artan siyasi ve ekonomik birliğin bir göstergesi durumunda.

GEÇMİŞİN VE GELECEĞİN BULUŞTUĞU ŞEHİR

Bakü, tarihi ipek yolu üzerinde kurulu bir şehir olması nedeniyle tarihin tanığı birçok esere, uluslararası birçok toplantıya ve spor etkinliğine ev sahipliği de yapıyor.

#İstanbul Havalimanı
#Bakü
#Azerbaycan
5 yıl önce