Bir ilde 2 mevsim: Dağlarda kış ovada bahar

09:00, 24/04/2026, CumaG: Güncelleme: 16:05, 24/04/2026, Cuma
AA
Bir ilde 2 mevsim: Dağlarda kış ovada bahar

Ağrı'da bahar aylarında yüksek rakımlı bölgeler kar örtüsüyle kaplanırken, büyükbaş hayvanların çıktığı ovada baharın güzellikleri yaşanıyor.

Kentin yüksek rakımlı bölgelerinde bulunan köyler, baharda kışı yaşıyor.


Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu ve evlerin beyaz örtüyle kaplandığı köylerde yaşam zorlu geçiyor. Dağların karla kaplı olduğu kentte, ovada ise baharın güzellikleri yaşanıyor.

Kentin yüksek rakımlı bölgelerinde bulunan köyler, baharda kışı yaşıyor.Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu ve evlerin beyaz örtüyle kaplandığı köylerde yaşam zorlu geçiyor. Dağların karla kaplı olduğu kentte, ovada ise baharın güzellikleri yaşanıyor.

Besiciler, karların erimeye başlamasıyla kış boyunca ahırlarda besledikleri hayvanları araziye çıkararak otlatmaya başladı.


Bir yanında bahar diğer yanında kış şartlarının hüküm sürdüğü kentteki manzara güzel görüntüler oluşturuyor.

Besiciler, karların erimeye başlamasıyla kış boyunca ahırlarda besledikleri hayvanları araziye çıkararak otlatmaya başladı.Bir yanında bahar diğer yanında kış şartlarının hüküm sürdüğü kentteki manzara güzel görüntüler oluşturuyor.

"Baharı bekliyoruz"


Besici Halis Bayram, son zamanların en zor kışlarından birini yaşadıklarını söyledi.


Yüksek rakımlı bölgelerde karın geç eridiğini belirten Bayram, "Kışımız daha bitmedi, kar altındayız. Karla mücadele ediyoruz. Her sene bu zamanlar kar erimişti. Dağlarda yaklaşık 2 metre, köylerde ise bir metreyi bulan kar kalınlığı var. Baharı bekliyoruz." diye konuştu.

"Baharı bekliyoruz"Besici Halis Bayram, son zamanların en zor kışlarından birini yaşadıklarını söyledi.Yüksek rakımlı bölgelerde karın geç eridiğini belirten Bayram, "Kışımız daha bitmedi, kar altındayız. Karla mücadele ediyoruz. Her sene bu zamanlar kar erimişti. Dağlarda yaklaşık 2 metre, köylerde ise bir metreyi bulan kar kalınlığı var. Baharı bekliyoruz." diye konuştu.
Başlıklar :AğrıKışBahar
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026