Kepez ilçesindeki Akdeniz Sanayi Sitesi’nde 17 yıldır faaliyet gösteren Özkanlar Tüfek Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özkan, dedelerinin Burdur’un Çavdır ilçesinde yaklaşık 63 yıl önce başladığı av tüfeği üretimini çağın gereklerine uygun hale getirdi. 17 yıl önce firmasını Akdeniz Sanayi Sitesi’ne taşıyan Özkan, bin metrekarelik iş yerinde 15 personelle yılda imal ettiği 36 bin silahı 8 ülkeye ihraç ediyor. Bu ülkeler arasında ise ABD, Avustralya, Rusya, Norveç, Fransa, İngiltere, Azerbaycan, Ukrayna başı çekiyor.
15:28, 15/11/2022, SalıG: Güncelleme: 15:52, 15/11/2022, Salı

Tüm dünya Türkiye'den alıyor: Talep üstüne talep yağıyor

Antalya'da girişimci Zafer Özkan, atalarının el emeği ile ürettiği av tüfeği imalatını yıllar içinde daha modern hale getirdi. Özkan, sanayi sitesindeki iş yerinde ürettiği yılda 6 bin av tüfeğinin yüzde 90'ını dış ülkelere ihraç ediyor.

"Dededen toruna"
Firma sahibi Zafer Özkan, 1960 yıllarda başlayan av tüfeği yapımının dedesinden babasına, daha sonra kendilerine geçtiğini aktardı.
"Dededen toruna"Firma sahibi Zafer Özkan, 1960 yıllarda başlayan av tüfeği yapımının dedesinden babasına, daha sonra kendilerine geçtiğini aktardı.
Babasının el işçiliği ile tüfek yaptığını hatırlatan Özkan, “Babam makinesiz el işçiliğiyle tek kırma ve çifte olarak tüfek yapıyordu. 1990 yılına kadar bu şekilde babamla birlikte imalat yaptık. Daha sonra bizde makineleşmeye başlayarak sektörde söz sahibi olmaya başladık” diye konuştu.
Babasının el işçiliği ile tüfek yaptığını hatırlatan Özkan, “Babam makinesiz el işçiliğiyle tek kırma ve çifte olarak tüfek yapıyordu. 1990 yılına kadar bu şekilde babamla birlikte imalat yaptık. Daha sonra bizde makineleşmeye başlayarak sektörde söz sahibi olmaya başladık” diye konuştu.
"Günlük 100 silah üretiyorlar"
Zafer Özkan, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 17 yıl önce taşındıklarını belirterek, “Şuan ürettiğimiz av tüfeklerini yurt dışına ve iç piyasaya satıyoruz. 20 personelimizle tüfeğin her şeyini kendimiz yapıyoruz. Silahlarımızın yedek parçasını ve montajının yüzde 90’ının biz yapıyoruz.
"Günlük 100 silah üretiyorlar"Zafer Özkan, Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 17 yıl önce taşındıklarını belirterek, “Şuan ürettiğimiz av tüfeklerini yurt dışına ve iç piyasaya satıyoruz. 20 personelimizle tüfeğin her şeyini kendimiz yapıyoruz. Silahlarımızın yedek parçasını ve montajının yüzde 90’ının biz yapıyoruz.
İhracatımızın yoğunluğunu şuan ABD ve Avustralya oluşturuyor. Bunun dışında Fransa, İngiltere, Norveç’e de gönderiyoruz. Günlük 100 adet silah üretiyoruz. Makineleşmeye yöneldik. Ama bu sene talep çok fazla. Kapasitemizi arttırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
İhracatımızın yoğunluğunu şuan ABD ve Avustralya oluşturuyor. Bunun dışında Fransa, İngiltere, Norveç’e de gönderiyoruz. Günlük 100 adet silah üretiyoruz. Makineleşmeye yöneldik. Ama bu sene talep çok fazla. Kapasitemizi arttırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
"Avustralya’dan ciddi talep artışı"
Bu yıl silaha talebin artmasını da değerlendiren Özkan, “Bir de insanlar savunma ve korunma amaçlı da almak istiyor. ABD, Rusya ve Avustralya’dan çok fazla talep alıyoruz. Son parti 8 bin silahı Avustralya’ya ihraç ettik, yine istiyorlar. İç piyasada ise tüm bayilere silahlarımız ulaşıyor” dedi.
"Avustralya’dan ciddi talep artışı"Bu yıl silaha talebin artmasını da değerlendiren Özkan, “Bir de insanlar savunma ve korunma amaçlı da almak istiyor. ABD, Rusya ve Avustralya’dan çok fazla talep alıyoruz. Son parti 8 bin silahı Avustralya’ya ihraç ettik, yine istiyorlar. İç piyasada ise tüm bayilere silahlarımız ulaşıyor” dedi.
"Yüzde 90’ı ihraç"
12 numara otomatik silah üretimi yaptıklarını kaydeden Özkan, “3 kilogram ağırlığı vardır ve kalitelidir. Gazlı sistemle çalışır. Temizliğe gerek yoktur. Kalitesi ve dizaynı, hafifliği avcılarımızın ilgisi çekiyor. Yılda ürettiğimiz bin 200 silahın yüzde 90’ı ihraç ediliyor” ifadelerine yer verdi.
"Yüzde 90’ı ihraç"12 numara otomatik silah üretimi yaptıklarını kaydeden Özkan, “3 kilogram ağırlığı vardır ve kalitelidir. Gazlı sistemle çalışır. Temizliğe gerek yoktur. Kalitesi ve dizaynı, hafifliği avcılarımızın ilgisi çekiyor. Yılda ürettiğimiz bin 200 silahın yüzde 90’ı ihraç ediliyor” ifadelerine yer verdi.
Özkan, hayalinin işletmesini daha da büyüterek Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ne(AOSB) geçmeyi planladığını sözlerine ekledi.
Özkan, hayalinin işletmesini daha da büyüterek Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ne(AOSB) geçmeyi planladığını sözlerine ekledi.

"Sanayiden ihraç ediliyor"
Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk, firmanın son dönemde büyük bir atılım içinde olduğunu ve imal ettiklerinin ürünlerin yurt dışına ihracatının yapılıyor olmasının kendilerini gururlandırdığı belirtti.
"Sanayiden ihraç ediliyor"Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk, firmanın son dönemde büyük bir atılım içinde olduğunu ve imal ettiklerinin ürünlerin yurt dışına ihracatının yapılıyor olmasının kendilerini gururlandırdığı belirtti.
Dünyanın en gelişmiş ülkelerine av silahı ihracatı yapıldığını ifade eden Öztürk, kısa süre önce Avustralya’ya bile yüklü miktarda silah ihracatı yaptıklarını kaydetti.
Dünyanın en gelişmiş ülkelerine av silahı ihracatı yapıldığını ifade eden Öztürk, kısa süre önce Avustralya’ya bile yüklü miktarda silah ihracatı yaptıklarını kaydetti.
Başlıklar :Antalyatüfekihrac
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026