
CHP’li Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde (ABB) yürütülen ihale süreçleri yargıya taşındı.
İçişleri Bakanlığı'nın verdiği soruşturma izniyle, aralarında üst düzey belediye bürokratlarının da bulunduğu 10 kişi hakkında dava açıldı.
Soruşturma, 2022 yılına ait Denetim Komisyonu Raporu'ndaki tespitlere dayanıyor.
* 2023’te belediye meclisine sunulan raporda, Fen İşleri Dairesi tarafından gerçekleştirilen bazı ihalelerde mevzuata aykırı işlemler yapıldığı ve kamu zararına yol açıldığı iddiaları yer aldı. Raporda ayrıca, ihaleye katılan bazı firmaların sunduğu ortaklık ve temsil belgelerinin gerçeğe aykırı olduğu, buna rağmen bu firmaların ihale dışı bırakılmadığı öne sürüldü.
* Dosyaya giren bilirkişi raporunda da bazı firmaların sunduğu iş deneyim belgelerinin süresinin dolmuş olmasına rağmen geçerli kabul edildiği, elektronik ihale sistemi kurallarına aykırı şekilde bazı tekliflerin değerlendirmeye alındığı, ihale şartnamelerinde belirli firmaları avantajlı kılabilecek düzenlemeler yapıldığı iddiaları yer aldı.
İLK DURUŞMA 18 MAYIS’TA
İddianame, Ankara 28’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aralarında ABB Genel Sekreter Yardımcısı Erol Gündüz ve ABB Fen İşleri Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında dava açıldı. Şüphelilerin “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 18 Mayıs’ta yapılması planlanıyor.
Yavaş sanık olabilir
- Soruşturma izni verilen dosya kapsamında ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında da inceleme yürütüldüğü belirtiliyor. Ancak bu aşamada Yavaş'ın doğrudan sanık olarak yer alıp almayacağına ilişkin resmi yargı süreci netleşmiş değil.









