|

115 gün sonra yurda döndü

Gemideki askerlerin çocukları babalarına olan özlemlerini yazılara döktü. Bazı çocuklar “Sonunda geldim canım babam”, “Gemilerde talim var bahriyeli babam var” yazarak bekledi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 04:00 - 31/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Yurda dönen TCG Gediz Fırkateyni için tören düzenlendi
Yurda dönen TCG Gediz Fırkateyni için tören düzenlendi

TCG Gediz fırkateyni, 115 gün süren NATO Daimi Görev Grubu-1 görev seyrini tamamlayarak yurda döndü. Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'nde, yurda dönen TCG Gediz Fırkateyni için tören düzenlendi. Törende üssün bulunduğu körfeze giriş yapan fırkateyn, limanda demirli gemilerin çaldığı sirenlerle karşılandı. Daha sonra iskeleye yanaştırılan geminin personeli, çalınan marş eşliğinde koşar adımlarla tören alanındaki yerini aldı.


23 BİN KİLOMETRE KATETTİ

Törende konuşan Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hakan Ercan, "TCG Gediz bu görev süresince 77 günü denizde geçirerek bin 850 saat seyir yapmış, 12 bin 600 mil yanı yaklaşık 23 bin kilometre mesafe katederek dünyanın çevresinde yarım turdan fazla mesafe kat etmiştir. Avrupa ve Afrika kıtalarında 12 ülkede yaptığı liman ziyaretleriyle Türkiye'nin ve Türk Deniz Kuvvetleri’nin tanıtımına ve ikili askeri ilişkilerin gelişimine katkı sağlamıştır. Atlantik Okyanusu’nda, Baltık ve Kuzey Denizi'nde 3 uluslararası tatbikata, Kuzey Denizi'ne istinaden denizaltı harbi ve denizaltı savunma harbi tatbikatına katılmıştır" dedi.

#Hakan Ercan
#TCG
6 yıl önce