|

2019'da 3. dönem başlayacak

2019'da Türkiye için 3. bir dönem başlayacağını ifade eden MHP lideri Devlet Bahçeli, "1923'te kurulan cumhuriyet, 1946'da çok partili hayata geçişle kuruluşunu tamamlamıştır. 2019'dan itibaren Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin oturması en mühim hedeftir" dedi

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:27 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'dan brifing alan Bahçeli, yeni yapılacak caminin adını “Cebel-i Bereket Camii” olarak belirledi. MasalPark’ın açılışı yapan Bahçeli, ardından Osmaniye Valiliği'ni ziyaret etti.
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'dan brifing alan Bahçeli, yeni yapılacak caminin adını “Cebel-i Bereket Camii” olarak belirledi. MasalPark’ın açılışı yapan Bahçeli, ardından Osmaniye Valiliği'ni ziyaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP olarak 15 Temmuz ihanetinin yaşandığı ilk andan itibaren duruşumuzu çok net bir şekilde ortaya koyduk. Milletimizin 15 Temmuz'da sergilediği milli birlik ve beraberlik şuuru 7 Ağustos Yenikapı toplantısıyla birlikte siyasi zemine kesin olarak taşınmıştır. Bu tarihten sonra Türkiye'de kimsenin menfi ve menfaate dayalı siyasi hesaplarla hareket etme lüksü kalmamıştır. Önce ülkem ve milletim diyen ilkeli bir duruşun hayata geçirilmesinin zorunluluğu ortaya çıkmıştı" dedi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

ÜÇÜNCÜ BİR DÖNEM BAŞLADI

Sonuçta Adalet ve Kalkınma Partisi ile beraber Türkiye'nin yönetim ve hükümet etme sistemini yeni baştan ele aldık, bunun üzerine çalıştık, gerekli anayasal değişiklikleri TBMM’de gerçekleştirdik. 2019'da yapılacak olan seçimlerde artık Cumhuriyet tarihimizde üçüncü bir dönemin başlayacağı kesinleşmiştir. 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 1946 yılında çok partili siyasi hayata geçişiyle birlikte kuruluş sürecini tamamlamıştır. 1946 yılından sonraki dönemdeyse demokrasisini darbelere rağmen olgunlaştırmış, gelişim sürecini perçinlemiş, gücünü pekiştirmiştir. 2019 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iyice oturması, kurum ve kurallarıyla yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir.

KENETLENMEYECEĞİZ DE NE YAPACAĞIZ?

Bizim kaygımız ülkemizdir. Bir daha 15 Temmuz ve benzeri hain girişimleri yaşatmayacak siyasi ve yönetim ortamını tesis ve temin etmek bizim şeref konumuzdur. Suriye'de siyasi sürece geçiş çalışmaları engellenmeye çalışılmaktadır. İç savaş IŞİD sonrası bitti derken, gün geçtikçe yeni hesaplaşmalar ortaya çıkmaktadır. İdlib, çatışmaların yeniden alevlendiği bir yer haline gelmiştir. ABD tarafından binlerce tırlık silah gönderilen PKK terör örgütüne Suriye'nin kuzeyinde sözde ordu kurdurmaya yönelik iğrenç bir tezgah ve tertip devrededir. Bu hıyanet ve düşmanca emeller karşısında kenetlenmeyeceğiz de ne yapacağız? Tek vücut olmayacağız da müstevlileri mi güldüreceğiz?

YENİ SİYASİ SÜREÇTEN GERİ DÖNÜŞ YOK

15 Temmuz'da milletin sergilediği destansı duruşu yok sayıp FETÖ savunuculuğuna soyunanlar yıkıma hizmet eden işbirlikçilerdir. CHP, İP, HDP bir olmuş PKK ve FETÖ'nün yanında hizalanmışlardır. Bu şer cephesinin oyununu bozmak için siyasi belirsizliklerin giderilmesi elzemdir. Türkiye artık yeni bir siyasi sürece girmiştir. Geri dönüş yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ölçümüz Türkiye'nin birlik ve dirliğini korumak, beka ve istiklalini yaşatmaktır. Bu itibarla milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kökleşmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.


#Devlet Bahçeli
#FETÖ
#CHP
#İP
#HDP
6 yıl önce