|

30 milyon 9 Kasım’da uçtu

FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding’in içinin ilginç yöntemlerle boşaltıldığı anlaşıldı. 1 Kasım seçimlerinin ardından para kaçırma işlemlerine hız veren Kaynak Holding yönetiminin; 9 Kasım günü 30 milyon lirayı kâr payı olarak dağıttığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 23:44 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kaynak Holding'e atanan kayyumlar sonrasında şirkette yapılan usulsüzlükler tek tek ortaya çıkmaya başladı. Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ'ye parasal destek sağlayan Kaynak Holding'e atanan bilirkişinin yaptığı ilk incelemeler; şirketlerinin içinin nasıl boşaltıldığını gösteriyor. 1 Kasım seçimlerin ardından harekete geçen Kaynak Holding yenetiminin; 9 Kasım günü bir kalemde 30 milyon liralık kâr payı dağıttığı anlaşıldı. Kaynak Holding yenetiminin aldığı kar dağıtım kararının sicil kayıtlarını gizlediği de anlaşıldı. Ticaret Sicil Gazetesi'nde izine rastlanmayan kar dağıtı mercek alıntına alındı.



KAYYUM MALİ TAKİPTE


Şüpheli işlemi tespit eden Kayyum heyeti, konuyla ilgili detaylı inceleme başlattı. Mal kaçırmaya benzer bir yöntemle yapılan sözde kar dağıtımı için şirketin hesapları mercek altına alındı. Kar dağıtımı yapılan adreseler için hesap harketleri takip altına alındı. Holding'te yapılan incelemeler sonrasında belirlenen isimlere mali takip başlatıldı.



BANK ASYA HÂLÂ KULLANILIYOR MU?


Kaynak Holding'e kayyum atanması sürecinde yaşanan gelişmeler; geçtiğimiz yıl Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu TMSF'ye devredilen Bank Asya'nın durumunu da yeniden gündeme getirdi. Holding'e kayyum atamasının yapıldığı gün; Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri'ne ait 1,5 milyar liranın Bank Asya üzerinden farklı bir hesaba aktarıldığı da anlaşıldı. Bu işlem; yaklaşık bir yıldır TMSF yönetiminde bulunan Bank Asya'nın paralel bağlantısını yeniden gündeme getirdi. İSTANBUL


#Kaynak Holding
#Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
#Fethullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce