|

9.5 milyon doları kuryeyle taşımışlar

FETÖ'nün sözde yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında derneğin yurt çapında yöneticiliğini yapan ve İzmir’de tutuklanan il imamı Ahmet Güneş, örgüte ait Samanyolu TV’de çok sayıda programa katılan kadın doğum uzmanı Nurcan Daylan’ın da olduğu 93 isim şüpheli olarak yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:46 - 28/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ’nün sözde yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatıldı.
FETÖ’nün sözde yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatıldı.

Şüpheliler hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamından 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

114 SEFERDE KURYELERLE YURT DIŞINA ÇIKARILDI

İddianamede MASAK’ın dernekle ilgili ortaya çıkardığı tespitler de yer aldı. Örgütün Somali, Sudan, Etiyopya ve Bangladeş’e bankacılık sistemi kullanmadan kuryeler vasıtasıyla milyonlarca dolar nakit para çıkardığı, bu paraların bazılarının yurt dışına çıkarılırken gümrükte beyan edilmediği belirtildi. Şüpheli dernek yöneticisi ve gönüllülerin 2011 ve 2013 yılları arasında 114 seferde 9.5 milyon doları yurt dışına aktardıkları tespit edildi.

ŞEHİTLERE İNTİHAR, FİRARİLERE HİCRET

İddianamede şüpheli olan Fatih Tepe’nin emniyette verdiği ifadede bir diğer şüpheli Hasan Kahveci’nin cezaevinde sarf ettiği bazı sözleri paylaştı. Tepe, Kahveci’nin örgüte bağlı olduğunu belirterek, ’15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızla alakalı onlar şehit olmamış olabilir. İntihar etmişlerdir’ şeklinde sözler söyledi. Yurt dışına giden dernek yöneticileri için ise ‘Hicrete gittiler’ ifadesini kullandı.

#Kimse Yok Mu?
#Gözaltı
6 yıl önce