ABD dönüşü zirve

Canberk Doğan
04:00, 12/03/2024, Salı
Yeni Şafak
ABD dönüşü zirve
İbrahim Kalın, Hakkan Fidan, Yaşar Güler.

ABD’de kritik temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın, döndükleri Ankara’da dün sürpriz bir şekilde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanlığı'nda gerçekleşen ve iki saat süren toplantıya Bakan Güler ev sahipliği yaptı. Üçlü zirvenin Fidan ve Kalın’ın ABD temasları ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız. Irak-Suriye sınırları boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturacağız" çıkışı sonrasına denk gelmesi dikkat çekti.

YAKLAŞIMLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Üçlü zirvede Fidan ile Kalın’ın ABD’de yürüttükleri temas çerçevesinde F-16 tedarik sürecinde gelinen son durum ile başta olmak üzere, Irak ve Suriye kuzeyinde terörle mücadele ile ABD ile Rusya gibi muhatapların buna yaklaşımı gündeme geldi. Son olarak 13 Ocak’ta toplanan Güvenlik zirvesi, Pençe Kilit Operasyonu bölgesine yapılan hain saldırı sonrasında toplanmıştı. O toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katılmıştı.

Normalleşmede Ankara randevusu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ile Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Alexandra Papadopoulou, Ankara'da bir araya geldi. İki ülke de işbirliğini geliştirme konusundaki ortak taahhütlerini yeniledi. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin çeşitli veçhelerinin yanısıra bölgesel ve uluslararası konular da ele alındı. Her iki taraf da, iki ülke liderleri tarafından geçtiğimiz Aralık ayında Atina'da imzalanan Atina Bildirgesi doğrultusunda mevcut olumlu atmosferi ikili ve uluslararası işbirliği alanlarında geliştirmek konusunda ortak taahhütlerini yineledi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye’ye yapması öngörülen ziyaretin hazırlıkları da görüşmede ele alınırken, ikili ilişkilerin tüm kademelerini içerecek şekilde mevcut diyalog kanallarında şimdiye kadar kaydedilen gelişmeler de değerlendirilen konular arasındaydı.




Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026