|

AK Parti kuşatıcı siyasetin öncüsü

AK Parti’nin İstanbul 2’nci bölge 9’uncu sıradan aday gösterdiği Sıvacıoğlu, sahada yürüttüğü çalışmalarda, azınlıklara yönelik projelerini anlattı.

Neslihan Önder
04:00 - 29/04/2023 Cumartesi
Güncelleme: 12:00 - 29/04/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti’nin İstanbul 2’nci bölge 9’uncu sıradan aday Sevan Sıvacıoğlu.
AK Parti’nin İstanbul 2’nci bölge 9’uncu sıradan aday Sevan Sıvacıoğlu.

14 Mayıs seçimlerine günler kala milletvekili adayları da çalışmalarını yoğunlaştırdı. Pek farklı kesimlerden farklı profilleri aday gösteren Ak Parti’de, azınlıkları temsilen Dr. Sevan Sıvacıoğlu öne çıkıyor. Ak Parti’nin İstanbul 2’inci bölge 9’uncu sıradan aday gösterdiği Sıvacıoğlu, sahada yürüttüğü seçim çalışmalarını ve azınlıklara yönelik projelerini Yeni Şafak’a anlattı.

“AK PARTİ FARKLI KİMLİKLERİ ZENGİNLİK OLARAK GÖRÜYOR”


“Ben Ermeni asıllı bir Türk vatandaşıyım.” diyen Sıvacıoğlu, “Bu demek oluyor ki benim bu topraklar için bir sevdam, bir aşkım var. Türkiye benim ana vatanım. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması benim milletvekili yolculuğumda ortaya açıkça ortaya koyduğum en büyük sevdam.” ifadelerini kullandı. “Türkiye’de toplumdaki farklı kimliklerin zenginlik olarak görülmesini sağlayan özgürlükçü siyasi partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Dr. Sıvacıoğlu, “Türkiye’de kapsayıcı-kuşatıcı bir siyasi fikrin öncüsüdür. Doğusuyla-batısıyla, Türk, Kürt, Alevi, Sünni gibi farklı etnik yapı, mezhep ve kökenleriyle 85 milyon vatandaşın kendisini içinde bulabileceği bir oluşumdur. Partimiz, son 20 yılda gerçekleştirdiği çalışmalar ile azınlıklar için yeni bir dönemi aralamıştır.” dedi.


AZINLIKLAR İÇİN CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ADIMI


Sıvacıoğlu, Ak Parti döneminde azınlıklara yönelik faaliyetleri de şu sözlerle anlattı: "Azınlıklara ait gazetelerin resmi reklam yayımlayabilmelerini sağladık. Bu doğrultuda Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Kararı çerçevesinde; Lozan Antlaşması uyarınca belirlenen azınlıklara ait gazetelerin yazılı olarak başvurmaları halinde resmi reklam yayımlayabilmeleri mümkün hale geldi. Azınlık gazetelerinin ekonomik durumunu güçlendirmeye yönelik Cumhuriyet tarihinin en önemli adımı atıldı. Nitekim yaklaşık elli yıllık bir aradan sonra ilk kez bir Rum yayınevi faaliyete başladı. Mor Gabriel Manastırı arazisini, Deyrulumur Süryani Manastırı Vakfı’na iade ederek Süryani toplumunun mağduriyetini giderdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin İstanbul 2’nci bölge 9’uncu sıradan aday Sevan Sıvacıoğlu.

DERS KİTAPLARI ERMENİCE VE PARASIZ

Çok önemli bir konu olan eğtim hakkında da hükümetin yaptılarını anlatan Sıvacıoğlu "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Ermenice ders kitapları hazırlanarak 2010 yılından itibaren Ermeni okullarında ücretsiz dağıtmaya başladık. Sümela Manastırı, Akdamar Kilisesi, Sveti Stefan Kilisesi (Demir Kilise) ve Edirne Büyük Sinagogu gibi farklı din ve inançlara ait ibadethaneleri restore ederek kullanıma açtık. En önemlisi de azınlıklara ait cemaat vakıflarına taşınmaz mal iadelerini sağlayarak, mülkiyet haklarını teminat altına aldık. Yaptığımız düzenlemeler ile 2003- 2018 yılları arasında toplam 1084 taşınmaz malın cemaat vakıfları adına tescilini sağladık.” Sıvacıoğlu, azınlıklar için yapılanların toplumda büyük bir sevinç uyandırdığını, bunun gelecekte yapılacakların da teminatı olduğunu söyleyerek “Gelecekte de azınlık toplumuz için çalışmaya devam edeceğim. Onların sesini Meclis’te duyuracağım.” dedi.


“20 YILDA YAPILANLAR DEVRİM GİBİ”


Ak Parti milletvekili adayı Sıvacıoğlu, adaylığı ile ilgili azınlıkların da yoğun desteğini arkasına aldığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Bunu anlamanız için benimle bir gün gelip, toplum içinde bana gösterilen yakın sevgiyi görmeniz lazım. Aslında bana gösterilen bu yakınlık Cumhurbaşkanımıza gösterilen bir sevginin tezahürü. Toplumumuzdaki genel düşünce şu 'Nankörlük yapamayız. İktidarın ülke birliği için yaptıkları unutulmaz.' Çünkü 20 yılda yapılanlar adeta bir devrim gibi."


“TÜRKİYE YÜZYILI İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”


"Yapılanları Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracağız" diyen Sıvacıoğlu, “Ülkemiz istikrarı sevdi; Bundan sonra da bunu bırakmayacak. Emin adımlarla Türkiye Yüzyılı'na ilerleyeceğiz. Türkiye Yüzyılı sürdürebilirliğin yüzyıldır. Ülkemizi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan 2023 hedefleriyle buluşturduğumuz gibi, Türkiye Yüzyılı programına da kavuşturmakta kararlıyız. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılı milletimizin umutları, hayalleri, özgüveni ve cesaretiyle şahlanan bir geleceğe geçişin kapısı olacaktır. Türkiye Yüzyılı' nda ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına yükselteceğiz.” şeklinde konuştu.

Sıvacıoğlu, sahada yürüttüğü seçim çalışmalarını ve azınlıklara yönelik projelerini muhabirimiz Neslihan Önder'e anlattı.

SABAH AMELİYAT, ÖĞLEDEN SONRA SAHA


Seçim çalışmaları kapsamında çok yoğun çalıştıklarını belirten Sıvacıoğlu, bazı günler sabah ameliyatlara girip, öğleden sonra sahaya çıktığını anlattı. “Ermeni asıllı Türk vatandaşı olarak azınlıkları temsilen Meclis’te olmaya talibim.” diyen Sıvacıoğlu, “Azınlık cemaatlerimizin istisnasız her birinin kapısını çalıyorum. Planlanmış vakitlerde bir kiliseyi ziyaret ediyorum, sonrasında azınlık okullarına gidip onlarla birlikte zaman geçiyorum.” ifadelerini kullandı.


“ÇOCUKLUĞUM KURTULUŞ'TA GEÇTİ”


Aslen Malatya Arapgirli olan Sıvacıoğlu, çocukluğunun Kurtuluş’ta geçtiğini ve bu semtin adeta içine işlediğini söyledi. “İnsan dünyanın neresine giderse gitsin, sokağını özlüyor. Avrupa'ya, Amerika'ya gidiyoruz ama oraya mutlaka geliyorum. O mahalleden geçmenin ne demek olduğunu ancak bunu yaşayan insanlar anlar. Belki de Anadolu'nun, Türkiye'nin bir özelliği bu. Bir yabancı için veya başka birisi için bir şey ifade etmez ama biz mahallemizi, mahalle kültürünü severiz.” dedi.


“CUMHURBAŞKANIMIZIN AZINLIKLARLA SEVGİSİ KASIMPAŞA’DA BAŞLADI”


“Cumhurbaşkanımızın yeşil sahalardan siyasetin zirvesine ulaşan bir hayatı var. Kasımpaşa da başlangıç noktası. Biz, komşu semt Kurtuluş’un çocuklarıyız” diye konuşan Sıvacıoğlu, “Bizim semtlerimiz bütün toplumun din, dil, ırk fark etmeden hepsinin bir arada bulunduğu Türkiye mozaiğinin olduğu bir yer. Sayın Cumhurbaşkanımızın azınlıklarla teması, sevgisi orada başladı. Bu sevgi Cumhurbaşkanlığına kadar devam etti. Kaldı ki o sevgiyi bugüne kadar getirdi. Bunun bir gösterisi de, önce AK Parti MKYK üyesi, şimdi de milletvekili adayı oldum. Benim Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak İstanbul’dan milletvekili adayı olarak gösterilmem ve bir araya geldiğimizde bana Kurtuluş’u sorması bu sevginin bir tezahürü değil mi sizce?” diye kaydetti.



#Seçim
#AK Parti
#Milletvekili
#Sevan Sıvacıoğlu
1 yıl önce