|

Akıllı baskın

ByLock’çu İdris Yurteri’nin ‘Özel Akıllı Okulları’na FETÖ baskını. 12 adreste 16 kişi gözaltında, 21’i ise aranıyor. Yurteri, darbeci Sönmezateş ile 2012’de Afyon’daki bir otelde birlikte kalmış.

Yeni Şafak
04:00 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:48 - 8/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile irtibatı tespit edilen İdris Yurteri'nin kurucusu olduğu 12 özel okulla ilgili inceleme başlattı.
eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile irtibatı tespit edilen İdris Yurteri'nin kurucusu olduğu 12 özel okulla ilgili inceleme başlattı.

FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bir ihbarı değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullandığı ve darbe girişiminin kritik isimlerinden eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile irtibatı tespit edilen İdris Yurteri'nin kurucusu olduğu 12 özel okulla ilgili inceleme başlattı.

Başsavcılığın talimatıyla yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 37 şüpheliden, aralarında İdris Yurteri, eşi Fatma Yurteri ve ortağı Mustafa Y.'nin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. ByLock kullanıcısı İdris Yurteri'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 15 Temmuz gecesi suikast girişimini organize eden FETÖ'cü eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile 18 Ağustos 2012'de Afyon Korel Thermal Otel'de birlikte konakladığı tespit edildi.

DİĞERLERİ DE BYLOCK'ÇU

MASAK'ın yaptığı incelemede ise Yurteri'nin, eşi ile FETÖ iltisaklı şirket, dernek, vakıf, kişi veya kuruluşlara para transferi yaptığı belirlendi. 22 Mart 2018'de Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğince şahsın ve şirketlerin mal varlığına tedbir şerhi konuldu. Okullarda çalışan 15 kişinin ByLock kullandığı, 32 çalışanın Bank Asya hesaplarında artış olduğu, yüksek miktarlı hesap hareketlerinin ve nakit girişlerinin bulunduğu belirlendi. 7 çalışanın FETÖ/PDY'nin tepe yönetimi ile HTS kayıtları, 4 personelin Pak-Eğitim-İş Sendikasına üyeliğini tespit eden polis, ayrıca bazı çalışanların örgütle iltisaklı derneklere üyelik kaydı ve FETÖ'ye ait şirketlerde SGK kayıtlarına ulaştı. Polis, henüz yakalanamayan 21 şüphelinin peşinde. Gözaltındakilerin sorgusu ise sürüyor.

İşte o okullar

Ankara’daki ‘Özel Akıllı Okullar’a yönelik operasyonda Yenimahalle, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Mamak ve Çankaya’daki 12 adrese baskın yapıldı. Okullarda çalışan ve FETÖ ile irtibatı tespit edilen yönetici ve öğretmenler de gözaltına alındı. Yapılan incelemede, farklı şirketler üzerinden kurulduğu belirlenen ve baskın yapılan ‘Özel Akıllı Okullar’ listesi şöyle: İvedik OSB Teknik Koleji, Teknokent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sincan Teknoloji ve İnovasyon Lisesi, Mamak Teknoloji İnovasyon Lisesi, Eryaman İlkokulu, Eryaman Ortaokulu, Etimesgut Anadolu Lisesi, Etimesgut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çankaya Vecihi Hürkuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çankaya Anadolu Lisesi, Keçiören Vecihi Hürkuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

#Afyon
#FETÖ
#Gökhan Şahin Sönmezateş
6 yıl önce