|

Balıkesir yaza hazırlanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Albayrak Grubu’nu ziyaret etti. Yılmaz’ı Albayrak yönetim kurulu üyeleri Kazım Albayrak ve Mustafa Albayrak karşıladı. Başkan Yılmaz, “Salgınla mücadelede şehir olarak aynı çizgide gittik. Hastanelerimizde hiçbir zaman doluluk olmadı, yüzde otuz azalma var. Biz yaza hazırlanıyoruz.” dedi.

Ayşe Mine Alioğlu
00:00 - 30/04/2021 Cuma
Güncelleme: 23:49 - 29/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Kazım Albayrak - Mustafa Albayrak - Yücel Yılmaz
Kazım Albayrak - Mustafa Albayrak - Yücel Yılmaz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Albayrak Grubu’nu ziyaret etti. Yılmaz’ı Albayrak Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Albayrak ve Mustafa Albayrak karşıladı. Ziyaret sırasında konuşan Yılmaz, Balıkesir’in salgın sürecindeki faaliyetleri ile birlikte tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalarını anlattı. Tüm ilçe belediyeleriyle birlikte kol kola salgın sürecinde çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, “Bizim Balıkesir olarak bir milyon 300 normal nüfusumuz var. Ancak yoğunluk iki milyonun altına düşmüyor. Bir sene önce 12 Mart’ta şehir olarak bütünleştik. 20 tane ilçe belediyemiz dezenfeksiyona başlayıp maske dağıttık. İnsanımız salgın koşullarına alıştı. İlçe belediye başkanlarımızla farklı siyasi görüşte olsak da kenetlendik güzel bir çalışma yaptık. Biz yaza hazırlanıyoruz. Balıkesir hiçbir zaman vaka sayısında onuncu ilin ötesine gitmedi. Şehir olarak aynı çizgide gittik. Hastanelerimizde hiçbir zaman yüzde yüz doluluk olmadı. Yüzde otuz azalma var. Geçen seneki yaz, üç milyon daimî misafirimiz vardı. Vaka sayımız 200 ile 300 ün üstüne çıkmadı” dedi.

TURİZM, SANAYİ VE TARIM ŞEHRİYİZ

Tarım ve hayvancılığa önem verdiklerimi belirten Yılmaz, “Biz belediyeciliği beş kolda sürekli aynı performansta artırmayı planlıyoruz. Birincisi çevre dostu olmak. Biz katılımcı belediye olmaya çalışıyoruz. Hem turizm hem sanayi hem de tarım şehriyiz. Türkiye’de en iyi et nereden diye sorarlarsa Balıkesir’dir. Kırsalda kendi çiftliğimizi kurmak için ortam oluşturuyoruz. Arıcılık bizim için çok önemli. Kestane balından her türlü bala kadar Türkiye’de en fazla bal üreten yedinci şehiriz. Daha önceden 14’üncü sıradaydık. Arıcılarla beraber çok hareket ediyoruz arıcılara ikişer teneke arı yemi dağıttık” şeklinde konuştu.

GÜCÜMÜZÜ DOĞADAN ALIYORUZ

“Biz Balıkesir olarak gücümüzü doğamızdan aldığımıza inanıyoruz.” diyen Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Balık bize enerji veriyor ama asıl Ayvalık’ın mezeleri zeytinyağı ile yapılmış ürünleri bulunuyor. Burada çok farklı bitkiler kullanılır. Balıkesir çiftçi eğitim merkezi kurduk 26 tane doktoralı çalışanımız var. Bunlarla ilgili eğitimler verdiriyoruz. Arıtma tesislerimizi güçlendiriyoruz. Bunlar çok ciddi yatırımlar. Ama biz bunları arkadaşlarımızla birlikte iyi yaptığımızı düşünüyorum. 21 bayraklı sahillerimiz vardı biz bunları 33’e çıkardık.”

#Balıkesir
#Albayrak Grubu
#Kazım Albayrak
#Mustafa Albayrak
3 yıl önce