|

Başlarına geçireceğiz

Erdoğan, AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında, muhalefet ve muhalefet medyasının sürekli ‘yalan ve iftira’ ürettiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: CHP’nin kendi içinde yaşanan ve artık gizlenemez, saklanamaz hale gelen taciz, tecavüz, hırsızlık, istismar skandallarını gözlerden kaçırmak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz.

Osman Özgan
00:00 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 04:37 - 15/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grubu’nda TBMM’nin 27. dönem çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, AK Partili milletvekillerine “sahada olun” mesajı verdi. Erdoğan şunları söyledi: “Meclisin tatile girmesiyle birlikte kendi şehirlerinizi, gönül seferberliği ruhuyla kucaklamanızı, teşkilatlarımızı harekete geçirmenizi, her kesimden vatandaşımıza ulaşmanızı istiyorum.”

SAHAYI GÜÇLÜ TUTMALIYIZ

  • “Ataların dediği gibi erken kalkan yol alır. Biz hiçbir zaman vatandaşımızın kapısına sadece seçimden seçime giden bir parti, bir grup olmadık, olmayacağız.
    Yılın her günü, Genel Merkez organlarımızda görev yapan arkadaşlarımızla, ana kademesinden kadın ve gençlik kollarına kadar tüm teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, eski yeni tüm arkadaşlarımızla sahayı güçlü şekilde tutmak mecburiyetindeyiz
    .”

İFTİRA DALGASI BAŞLAMADAN BİTSİN

“Bizim boş bıraktığımız her alanı, her yeri, her konuyu, karşı tarafın yalan ve iftira dalgasıyla doldurduğunu unutmamalıyız. Vatandaşlarımızla ruberu bir araya gelerek, bugüne kadar yaptıklarımızı, halen yapmakta olduklarımızı, bundan sonra yapacaklarımızı anlatacağız ki bu yalan ve iftira dalgası daha başlamadan bitsin.”

SERGİLENEN OYUNU BOZACAĞIZ

  • “CHP ve şürekası kendilerince yakaladıkları fırsatlarını değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını yükselterek milletimizin zihnini bulandırmaya çalışıyor.
    Yurt dışındaki kimi çevrelerden aldıkları desteklerle bu kesimin gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Bunu yaparken onların gündemlerinin peşine takılmayacak, yalan ve iftiralarının tekrarı hatasına düşmeyecek, sadece hakikatleri ortaya koyarak sergilenen oyunu bozacağız.
    CHP tarafının, kendi içinde yaşanan ve artık gizlenemez, saklanamaz hale gelen taciz, tecavüz, hırsızlık, istismar skandallarını gözlerden kaçırmak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz.”

EN KÖTÜSÜ SİYASİ HIRSIZLIK

Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çıktıklarını vurgulayarak, “Cumhur İttifakı olarak hedef 2023 Haziran. İnşallah 2023 Haziran’ı ile birlikte de ülkemiz yeni bir dönemin adımlarını atacaktır.
Bunların; tek taahhütleri yapılanı yıkmak, başlananı durdurmak, atılan temelin üzerini kapatmak, var olanı satmak, dağıtmak olan bir zihniyetin, ülkenin ve milletin hangi meselesine çözüm üretebileceğinin muhasebesini milletimizle birlikte yapmalıyız. Aynı şekilde dişe dokunur hiçbir iş yapmayan kimi muhalefet belediyelerinin, bizim bakanlıklarımızın, kurumlarımızın gerçekleştirdikleri çalışmaları sahiplenme gayretlerine karşı da dikkatli olmalıyız.
Her türlü hırsızlık elbette kötüdür, altını çiziyorum, ama siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür. Bu tür girişimlere karşı da iyi bir bilgilendirme çalışması yürütmeliyiz” diye konuştu.

İhanet şebekesi fırsat kolluyor

  • 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılı olduğunu anımsatan Erdoğan, Meclis’in o gece sergilediği cesur duruşla gazilik unvanını hak ettiğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye’nin PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi FETÖ ihanet şebekesine karşı da verdiğini belirterek
    “Kamudan iş dünyasına, sivil toplumdan eğitime kadar devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Fakat biz bunları, biliyorsunuz, içeride de dışarıda da kovalıyoruz ve yakaladıkça da Türkiye’ye getiriyoruz. Şu anda Orta Asya’daki en büyük, bütün para, finans olaylarını koordine eden ve onların Orta Asya’da dağıtımını yürüten ismi yakalandı, getirildi, bütün sorgulamaları yapıldı, şimdi yola devam ediyoruz”
    dedi.

BU DA BÖYLE BİLİNSİN

Örgütün, ülkede ve dünyanın pek çok yerinde hain emellerini yerine getirmek için hala çalışan, fırsat kollayan mensupları olduğuna işaret eden Erdoğan, “Diğer terör örgütleri ile mücadelemizi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyorsak FETÖ’yü de aynı şekilde son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz.
Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin. Bizim kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz.
Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdüler, açık söylüyorum ama aldandık, şimdi toparlandı. 2010’dan sonra bu süreci farklı bir havada, atmosferde, yakın takipte götürüyoruz” diye konuştu.

Çatışmanın izleri hâlâ yerinde

  • FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muğla’nın Marmaris ilçesinde konakladığı ve ayrılmasının ardından suikast timinin saldırıda bulunduğu oteldeki çatışmanın izleri olduğu gibi muhafaza ediliyor.
    Darbe girişiminin hafızalardan silinmemesi adına saldırının gerçekleştiği otel odalarında, Erdoğan’ın toplantı yaptığı odada ve o gece koruma polislerinin bulunduğu binadaki tüm izler korunurken odalarda izlerin silinmemesi için temizlik dahi yapılmıyor.
    Koruma polislerinin kaldığı odadaki kırık aynalar, parçalanmış eşyalar, kurşun deliklerinin yer aldığı duvarlar ve mobilyalar, hain saldırının boyutlarını gözler önüne seriyor.

Dünyaya kararlılık mesajı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla 20 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştireceği ziyarete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan,
“Buradan sergileyeceğimiz duruşun Kıbrıslı kardeşlerimize moral, tüm dünyaya da kararlılık mesajı olarak dalga dalga yayılacağına inanıyorum”
dedi.



10,8 milyon liralık tasarruf

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni’ne de canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, “Bu yol projemizle 14,9 kilometre olan güzergahı 11,8 kilometreye indirerek 3,1 kilometre kısalttık. Bu şekilde seyahat süresini de 15 dakika düşürdük. Hizmete alınan kesimin burada yaşayan kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimize zamandan 9,1 milyon lira ve akaryakıttan 1,7 milyon lira olmak üzere toplamda 10,8 milyon lira tasarruf sağlayacağına inanıyoruz. Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız” dedi. Muhalefetin engellemelerine rağmen birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:
    “’Hayır’dan başka laf, ‘karga’dan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul projesine aynı saiklerle karşı çıktığını görüyoruz. Bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz bunları aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden, doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Tıpkı son 19 yıldır olduğu gibi eserlerimizle köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz.”
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#CHP
#taciz
#hırsızlık
#istismar
3 yıl önce