|

Hortum geçti enkaz kaldı

Antalya’yı vuran hortum, geride adeta bir enkaz bıraktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 315 binanın etkilendiğini açıkladı. Zarar gören ev ve seralarını tamir etmeye çalışan çiftçilerden biri, “Evimin çatısını iki kilometre uzakta bulduk” dedi. Üniversiteli kayıp Buse’yi arama çalışmaları ise sürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:05 - 28/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Antalya’daki hortumdan dolayı 100 milyon lira maddi zarar olduğu tahmin ediliyor.
Antalya’daki hortumdan dolayı 100 milyon lira maddi zarar olduğu tahmin ediliyor.

Antalya’yı vuran hortum felaketi geride enkaz bıraktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, fırtına ve hortumda 315 binanın etkilendiğini açıkladı. İçişlerine bağlı ekipler de Antalya’da hasar tespit çalışmalarına başladı. Kayıp Buse’yi arama çalışmaları ise sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iki günlük hortum ve sel nedeniyle Antalya’da 315 binada hasar oluştuğunu bildirdi. Bakan Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Antalya’nın Kemer ilçesindeki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan Kader Buse Acar’ı arama çalışmalarını inceledi.

İKİ VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Kurum ve Soylu, baba Ahmet Acar’a geçmiş olsun dileklerini iletti, Kemer Sanayi Sitesi’ni gezerek, oluşan hasarla ilgili bilgi aldı.
Bakanlar Kurum ve Soylu, yaşanan hortum olayını ve Kader Buse Acar’ın içinde bulunduğu aracın derede sürüklenme görüntülerini cep telefonuyla izledi.
Bakan Kurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayın 24 ve 26’sında Antalya’nın Kemer, Kumluca, Finike ve Muratpaşa ilçelerinde hortum ve sel afeti meydana geldiğini anımsattı. Kurum hortum ve sel nedeniyle 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bir kişinin aranmasına devam edildiğini anlattı.

KEMER’DE 10 BİNA AĞIR HASARLI

Tüm Türkiye’ye başsağlığı dilediğini ifade eden Kurum, şöyle konuştu: “
Yaptığımız tespit çalışmalarında Kemer’de 10 ağır, 127 az hasarlı bina, Kumluca’da 2 yıkık, 11 ağır hasarlı ve 78 az hasarlı bina, Finike’de 3 hasarlı binamız mevcut. Antalya’da ön hasar tespit çalışmaları neticesinde, iki günlük hortum ve sel sebebiyle toplamda 315 binada hasar tespit ettik.
  • Buse’den haber yok
  • Antalya’nın Kemer ilçesindeki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan Kader Buse Acar’ı arama çalışmaları sürüyor. Arama çalışmaları sırasında Acar’ın ayakkabısının teki, kaybolduğu yerin yaklaşık 5 kilometre uzağındaki Çamyuva Sahili’nde derenin döküldüğü yerde bulundu. Ayakkabı, arama çalışmalarını takip eden genç kızın babası Ahmet Acar’a gösterildi. Acar, kızına ait olduğunu söylediği ayakkabının fotoğrafını çekerek, eşine gönderdi. Anne de ayakkabının kızına ait olduğunu teyit etti.

Hasar tespitine başladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise başından beri olayla ilgili bilgi aldıklarını, dönem dönem hem havanın hem de suyun müsaade ettiği ölçüde arama çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Jandarma, Sahil Güvenlik ve diğer arama kurtarma ekiplerinin birlikte çalışmaları sürdürdüğüne işaret eden Soylu, “Nehirde ve aynı zamanda karada çalışmalar devam ediyor. Havadan da arama çalışmaları sürüyor” dedi. Bakan Soylu, “Tüm ilgili ekipler hasar tespit çalışmalarını yaptı. Özellikle Türkiye doğal afet konularında dünyanın daha önünde yer alıyor. Anında müdahale ve hasarların tespiti ve giderilmesi noktasında mesafe almış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün Antalya’da olacak. Bu konuların hepsini kendisine arz edeceğiz” diye konuştu.


Çatımız 2 kilometre öteye uçtu

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili şiddetli yağış ve hortumda seraları zarar gören çiftçi, yaralarını sarmaya başladı.
Zarar gören ev ve seralarını tamir etmeye başlayan çiftçi, bir yandan da ürünleri toplamaya başladı. Çiftlilerden Özer Çavdar, “Evimin çatısının yaklaşık iki kilometre uzakta olduğunu söylüyorlar” dedi.
#​Antalya
#Türkiye
#Murat Kurum
5 yıl önce