|

Bir kişi bile ihmal edilmeyecek

Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu’nun Avrupa Başkanı adayı olan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Antalya'da insani yardımın yeni yol haritasını belirleyeceğiz” dedi. Kınık, ”Tek bir insanı bile geride bırakmayacak bir vizyon ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu da insani yardım sektöründe daha fazla iş birliği içerisinde olmamız anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:15 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu’nun Avrupa Başkanı adayı olan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık
​Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu’nun Avrupa Başkanı adayı olan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık

Dünyanın en büyük insani yardım organizasyonu olan Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Kurulu Kızılay’ın ev sahipliğinde Antalya’da yapılacak. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın IFRC Avrupa Başkanlığı için yarışacağı Genel Kurula 189 ülkenin temsilcileri katılacak. Yurt dışından gelen konuklarla birlikte kongreyi bin 500’e yakın iyilik elçisi takip edecek. İnsani yardım alanında önemli kişilerin katılacağı Genel Kurul’da Mynmar, Somali, Irak ve Suriye’de yaşanan insani krizler konusunda karşılıklı görüşmeler, çözüm önerileri de ele alınacak.

SURİYE'DE ÖLÜMLER İKİYE KATLANIRDI

Başkanlık seçimleri öncesinde bir araya gelen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, IFRC Genel Sekreteri Elhadj As Sy ve IFRC Genel Müdür Yardımcısı Balthasar Staehelin Genel Kurul öncesi ortak basın toplantısı düzenledi. İç savaş ve kuraklık nedeniyle milyonlarca insanın yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Kızılay Başkanı Kınık, “Göç ve mülteci sayısı olarak acılı bir dönemden geçiyoruz. Yanı başımızda Suriye’deki iç savaş yıllardan beri devam etmektedir. Eğer biz kapılarımızı o kardeşlerimize açmasaydık bugün Suriye’de ölen sicil sayısı iki katına çıkacaktı" dedi.

İYİLİK AJANDASI TEMASIYLA YOLA ÇIKTIK

Kızılay Başkanı Kınık, "Burada toplanmamızın en büyük amacı mülteci ve göç sorununa bir çözüm üretmektir. İnsanları yerlerinden etmek yerine onları yaşadıkları yerlerde daha güvenli bir yaşam sunmalıyız. Federasyonun tarihindeki rekor katılım ile bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Bizler yola iyilik ajandası temasıyla çıktık. Bu da insanlığın beklentisini arttırıyor” ifadelerini kullandı.

İNSANİ YARDIMI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Kınık, “İnsani yardım sektörü malesef yaşanılan acıları yeterince dindirme kapasitesine ulaşamadı. Hareket olarak tek bir insanı bile geride bırakmayacak bir vizyon ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu da insani yardım sektöründe daha fazla iş birliği içerisinde olmamız anlamına geliyor” şeklinde konuştu. Hareketin 2030 vizyonu için çalışmalarına da başlamış olacağını blirten Kınık " Yeni öncülükler görev tanımları belirlenmiş olacak. Bu toplantıya yaklaşık bin 600 iyilik elçisi katılmaktadır. Dünyanın bütün ülkeleri bir arada olarak insani yardımları yeniden ayağa kaldırarak olması gereken düzeye getireceğimize inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

  • Türkiye insancıl
  • Yeni yol haritasının düzenlenen programla belirleneceğini belirten IFRC Genel Müdür Yardımcısı Balthasar Staehelin, “Türkiye ilkeli ve insani yardımlar için atılan adımlarda öneli bir öneme sahiptir. Türkiye her zaman insancıl yardımlarda kendini en ön sıralarda göstermiş bir ülkedir. Suriye, Irak ve Yemen’de iç savaşlar nedeniyle yerinden olmuş milyonlarca insan bulunuyor. Sivil insanlar hedef alınıyor. Uluslararası hukuk hiçe sayılıyor. Bu son derece yanlış. Bunun önüne geçilmeli ve sivil halk insani bir şekilde yaşamını sürdürmelidir” şeklinde konuştu.

İyiliğe koştular

Türk Kızılayı'nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kızılay İyilik Koşusu”, Antalya’da yapıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun himayesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel’in desteği ile gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdi. 8-9 ve 0-12 yaş grubu ile halk koşusu olmak üzere 3 kategoride düzenlenen koşulara bine yakın kişi katıldı.


Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Kızılay İyilik Koşusu, Antalya Müzesi’ne kadar devam etti ve tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren katılımcılara madalya verildi.


#Kızılay
#Kerem Kınık
6 yıl önce