|

Bırso’nun üçüncü hücresi de çöktü

Bahçelievler’de yakalanan bombalı minibüsle bağlantılı olarak aranan ‘Bırso’ kod adlı Gülsüm Başkalene’nin üçüncü hücresi de çökertildi. 12 adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda yakalanan 5 PKK’lının, Nevruz kutlamalarına yönelik saldırı hazırlığı yaptığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 05:11 - 15/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yakalanan bombalı minibüsle ilgili daha önce de 20 kişi gözaltına alınmış, 11’i tutuklanmıştı.
Yakalanan bombalı minibüsle ilgili daha önce de 20 kişi gözaltına alınmış, 11’i tutuklanmıştı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 13 Aralık 2017’de Bahçelievler’de yakalanan bombalı minibüsle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bomba yüklü minibüsle bağlantılı olarak her yerde aranan PKK’lı ‘Bırso’ kod adlı Gülsüm Başkalene ile irtibatlı üçüncü hücre de tespit edildi.

12 ADRESE BASKIN YAPILDI

Hücrenin eylem hazırlığı içerisinde olduğunu belirleyen ekipler, 6 ilçede 12 adrese eşzamanlı baskın yaptı. Aralarında N.M.A, K.K., S.Ö., H.K. ve H.T.’nin olduğu 5 PKK’lı yakalanıp gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi.

NEVRUZ’DA SALDIRIN TALİMATI

Teröristlerin yaklaşan Nevruz öncesi İstanbul’da bombalı eylem yapma talimatı aldıkları tespit edildi. Yakalanan teröristlerin, nerede nasıl bir eylem planladığına dair ayrıntıların ortaya çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

#Birso
#PKK
6 yıl önce