|

Bu ilçenin tamamı çipli kimlik kartına geçti

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesindeki vatandaşların tamamı yeni kimlik kartlarını aldı. Vali Mustafa Tutulmaz, ilçe Kaymakamı Adem Can'ı tebrik ederek, il ve ilçe Nüfus Müdürlerine başarı belgesi verdi. Vali Tutulmaz, "Kızılören ilçemizde vatandaşlarımızın tamamına kimlik kartlarının dağıtımı tamamlanmıştır. Bu belki de Türkiye'de bir ilktir" dedi.

Yeni Şafak ve
11:22 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 11:26 - 27/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesi.
Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesi.
Türkiye genelinde 2017 yılının başından itibaren yeni kimlik kartı uygulamasına geçildi. 10 yıl kullanım süresi olan çipli kimlik kartlarını, Afyonkarahisar'ın
ilçesinde yaşayan vatandaşların tamamı aldı.

Kızılören Kaymakamı Adem Can'a teşekkür eden Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Valilik binasında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser ve İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Duman'a da başarı belgesi verdi.

"Belki de Türkiye'de bir ilk"

Vali Tutulmaz, "Bu yıl malumunuz olduğu üzere 02 Ocak 2017 itibariyle yeni kimlik kartlarının dağıtımına başlandı. Üç yıllık bir süreçte bunlar dağıtılarak taklit, tahlilden uzak sahteciliğin önüne geçilecek ve kamu hizmetlerinden daha verimli ve hızlı faydalanılacaktır. Bugün itibariyle Kızılören ilçemizde vatandaşlarımızın tamamına kimlik kartlarının dağıtımı tamamlanmıştır. Bu belki de Türkiye'de bir ilktir. Bu vesile ile emeği geçen Kızılören Kaymakamımıza, İl Müdürümüze ve İlçe Müdürümüze huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İl merkezimizde ve diğer ilçelerimizde de benzer çalışmalar inşallah kısa sürede biter ve bunun sonucu olarak da vatandaşlarımız hem tüm kamu hizmetlerinden daha kolay faydalanır, hem de kimlikten kaynaklanan olumsuzluklardan da uzaklaşılmış olur. Bu çalışmalarda emeği geçen İl Nüfus Müdürümüz ve İlçe Nüfus Müdürümüze huzurlarınızda başarı belgesi de takdim etmek istiyorum. Diğer ilçelerimizde de yeni kimlik kartlarının verilme işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.


"Türkiye'de öncü olarak bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz"

Kaymakam Can ise, "İlçe genelinin tamamı yeni kimlik kartlarını aldı. Vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıracak bir yeniliği Türkiye'de öncü olarak bitirmiş olmanın haklı gururunu yaşarken, bize bu çalışmamızda yardımcı olan personelimize ve özellikle vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederim. Yeni kimliklerini güzel günlerde kullanmalarını temenni ederim" şeklinde konuştu.

#Afyonkarahisar
#Kızılören
#Çipli kimlik
6 yıl önce