|

CHP ile kaybolan 10 yılı geri getireceğiz

AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, “Çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. CHP ile beraber kaybolmuş 10 yılı geri getirmek için çalışacağız” dedi. Yeni Şafak’a konuşan Üner, beş yıl içerisinde halkın istekleri doğrultusunda güzel bir üniversiteyi ilçeye kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Fatih Özer
04:00 - 2/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:54 - 2/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Mesut Üner
Mesut Üner

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına devam eden AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, hazırlanan yol haritasını Yeni Şafak’a anlattı. Çatalca’nın yaşanılabilir bir ilçe olabilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti sarf edeceklerini söyleyen Üner, güzel bir ekip kurarak ilçeye bugüne kadar gelmeyen tüm belediyecilik hizmetlerini getireceklerini belirtti. Çatalca’nın yüz ölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ilçesi konumunda olduğunu belirten Üner, ilçenin belli başlı sorunlarının olduğunu ve hizmetten yoksun bir belediyecilikle yönetilmeye çalıştığını vurguladı. Üner, “CHP ile beraber kaybolmuş 10 yılı geri getirmek için çalışacağız” dedi.

ÜRÜNLER ARACISIZ SATILABİLECEK

  • 24 Haziran seçimlerinde 16 yıl aradan sonra ilk kez birinci parti olduklarını söyleyen Üner, “Başarının ışığıyla bizler 31 Mart seçimlerinde kendimize bir yol haritası belirledik. Çatalca’da ihtisaslı organize tarım bölgesi adı altında bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlçemiz İstanbul’un gıda üssü noktasına gelebilecek bir potansiyele sahip ve biz bu projeleri hayata geçireceğiz. Kurulacak kooperatiflerle seracılık, çiçekçilik, et ve peynir ürünleri üreteceğiz. Vatandaşlarımız üretilen ürünleri aracı olmadan direkt olarak kurulacak köy pazarlarında satma imkanına sahip olacak. Proje kapsamında köyden kente olan göçü kentten köye yönünde döndüreceğiz” ifadelerini kullandı.

NAKLİYE MASRAFI ORTADAN KALKAR

Organik tarım alanında ilçenin bir markaya kavuşması için kalıcı çözümlerin üretileceğini ifade eden Üner, “İnşa edilecek süt entegre tesisleriyle birlikte organik ürün üretmeye hız vereceğiz. Sadece süt ve süt ürünleri değil aynı zamanda kurulması planlanan seralar ile birlikte çiftçilerimizin ürettikleri doğal ve organik olarak üretmesine katkı sağlayacağız” dedi. Üner, “Köylerimizin yüzde 90’ına doğalgaz geldi. Bu seracılıkta büyük bir avantaj demektir. Antalya’dan bir ürün buraya gelirken nakliye masraflarını da beraberinde getiriyor. Bu da maliyetin artması anlamına geliyor. Burada kurulacak seralar bu ürünün nakliye masrafını ortadan kaldıracak. Seralarımızı gerekirse doğalgaz sistemleriyle ısıtacağız. Ürünler İstanbul’un her noktasına kısa süreli ve daha düşüm maliyetli olarak ulaştırılacak” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE HEDEFİ

Beş yıl içerisinde halkın istekleri doğrultusunda güzel bir üniversitenin ilçeye kazandırılmak istendiğini söyleyen Üner, “Bu üniversite bazında da olabilir, kampüs bazında da olabilir. Üniversitenin yanı sıra ilçemize bir tarım lisesi kurmayı hedefliyoruz. Tarımla anlan bir coğrafyada tarımla uğraşılmaması bizleri üzüyor” ifadelerini kulandı.

KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Üner, “Kültür merkezi alanında da eksiklik yaşıyoruz. Her alanda kullanılabilecek bir kültür merkezi kazandıracağız. Kurulacak konsept içerisinde nikah salon, konferans alanını yanı sora engelli kardeşimize hizmet veren yerler de olacak. Kompleks 24 saat hizmete açık planlanacak” dedi.

  • 580 dönümlük mesire alanı
  • Mesut Üner konuşmasına şöyle devam etti: “İlçemizde daha önce başlatılan belirli bir bürokrasiden dolayı yapılamayan Mareşal Fevzi Çakmak Mesire alanımız var. Burası daha önce askeri bir alandı. 580 dönümlük bu alanı bir sosyal tesis haline dönüştüreceğiz. İçerisinde su parkurları, yüzme havuzları, macera alanları ve at çiftlikleri yer alacak. Kır düğünlerinin yapılabilmesi için 7 platform oluşturulacak. Cuma akşamından başlayıp Pazar gününe kadar Çatalca bir düğün platformu halin dönüşecek. Esnafımız hareketlenecek, çalışmayan gençlerimiz de buradan faydalanarak iş imkanı sunulacak.”
  • HER KÖY İÇİN AYRI PROJE
  • “Çatalca meydanı yeniden düzenlenecek. Meydan büyük bir Cumhuriyet parkına kavuşacak. Zemin altında da 2 katlı otopark yapılacak. Spor akademisi kurulacak. 11- 15 yaş aralığındaki yetenekli çocuklarımızı bir okulda toplayacağız. İlçemizde 37 köyümüz bulunuyor. Tabi bunlar mahalle olarak geçiyor artı. Ancak yaşamlar köy usulünde devam ediyor. Bütün köylerimiz için ayrı ayrı proje hazırlıyoruz. Köylerimiz Çatalca’nın bir kültür merkezi ve istihdam kapısı haline dönüşecek. El ele vererek ilçemizi güzel günlere taşıyacağız.”

Çiçekçilere özel pazar müjdesi

Çatalca’da 8 bine yakın roman vatandaşın bulunduğunu ifade eden AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, “Roman vatandaşlarımızın ekonomik gelirlerinin başında çiçek üreticiliği ve satıcılığı geliyor. Çatalca’ya kuracağımız seralarda aynı zamanda çiçek de yetiştirilecek. Yetiştirilen çiçekleri İstanbul’un diğer ilçelerindeki meydanlarda satmak istiyoruz. Bunun için büyükşehir belediyesi ile irtibata geçerek yer tahsisi isteyeceğiz” dedi.

#AK Parti
#Çatalca
#Mesut Üner
#Seçim
#31 Mart
5 yıl önce